El capità del FC Barcelona, Xavi Hernández, va beneir ahir la tasca del tècnic Luis Enrique Martínez i va assegurar que el seu company Gerard Piqué és un futbolista "fonamental, vital i bàsic per al Barça". A més a més, el terrassenc va assegurar que pensa complir el seu contracte amb el club blaugrana descartant d'aquesta manera una possible sortida durant el mercat d'hivern. Xavi va fer aquestes declaracions en la presentació d'un campus al Caire per a joves ahir al migdia.

El capità blaugrana, que no té la titularitat assegurada des que Luis Enrique Martínez és tècnic del primer equip, va explicar que la decisió d'anar-se'n que va prendre aquest estiu va ser exclusivament seva, i que va ser l'entrenador qui li va dir que seria "útil i important" per al conjunt i va assegurar que l'asturià no l'ha enganyat. Xavi se sent conforme amb el rol que té al Barça i en cap moment s'ha plantejat abandonar el club en el mercat d'hivern, sinó tot al contrari, ja que vol acabar com més tard millor la seva carrera perquè, assegura: "alguns jugadors que ho han deixat m'han dit que es troba molt a faltar". El capità del Barça està convençut que aviat es veurà la millor versió del conjunt de Luis Enrique, de qui creu que té les idees clares, a més de destacar que a l'asturià "li agrada jugar bé i guanyar".

Sobre Gerard Piqué, va assenyalar que el defensa central és una peça fonamental en el grup, encara que no va voler aprofundir en la seva suplència continuada. "Se li ha de preguntar a Luis Enrique per què no juga. Jo el veig entrenant-se bé. Està motivat i al cent per cent. És una decisió de l'entrenador i s'ha de respectar", va assenyalar.

Iniesta pensa en el Sevilla

Aquest cap de setmana els partits de classificació per a l'Eurocopa fan que no hi hagi competició de Primera Divisió i que els entrenaments a Sant Joan Despí del Barça siguin pràcticament en família. Qui no s'atura en la seva recuperació és Andrés Iniesta. El migcampista manxec segueix tractant-se de la seva lesió muscular per poder estar disponible per a Luis Enrique al més aviat possible. Ahir, Iniesta va publicar al Twitter una imatge d'ell treballant amb el següent missatge: "Començant la setmana i amb moltes ganes d'estar amb els meus companys. Som-hi!". El manxec es va fer mal al soli durant el partit que el Barça va jugar fa tres setmanes al Santiago Bernabéu contra el Reial Madrid. Malgrat que el club no va fer públic cap termini de recuperació, el temps aproximat per posar-se bé era d'un mes. Tenint en compte que aquesta setmana no hi ha Lliga, Iniesta haurà complert el mes i, en principi, podria estar a disposició de l'entrenador contra el Sevilla al Camp Nou.