Poques hores més tard del final del Mundial de 2014, el mateix circuit valencià de Xest va acollir ahir els primers entrenaments de pretemporada del campionat del 2015 amb l'atractiu de l'esperat retorn de Suzuki a Moto GP. La marca japonesa torna a la categoria reina apostant per dos pilots catalans, el barceloní Aleix Espargaró i l'empordanès Maverick Viñales. "Mack" ha acabat el seu primer i únic any a Moto 2 en amb la tercera posició final, a catorze punts del segon (Mika Kallio), amb tres victòries que el converteixen en el millor debutant de la història en aquesta segona categoria superant els registres de Marc Márquez. I, temptat per una bona oferta de Suzuki, Maverick Viñales no es quedarà l'any vinent a lluitar pel títol de Moto2 com va fer a Moto3 (campió del món l'any passat) sinó que fa el salt a la categoria reina com a pilot oficial de la marca japonesa.

Ahir, Maverick Viñales i Aleix Espargaró varen participar, ja amb les motos que ha desenvolupat Suzuki, en la jornada d'entrenaments que tots els pilots de Moto GP van fer a Xest. Viñales va marcar el dissetè millor temps a poc més de dos de segons de Jorge Lorenzo. Espargaró, ja amb experiència a la categoria gran, va quedar una mica per davant, catorzè, en una jornada en què els dos pilots van acabar amb molt bones sensacions de cara al retorn de la marca japonesa després d'uns anys d'absència a Moto GP. En un dia atípic, ahir a Xest també es va poder veure el recent campió mundial de Moto 3, Àlex Márquez, rodant amb la moto de Moto GP del seu germà Marc.