À

lex Márquez (Estrella Galicia 0,0 Honda) va aconseguir el títol mundial de Moto3 després d'acabar tercer en un Gran Premi de la Comunitat Valenciana disputat al circuit Ricardo Tormo de Xest que va guanyar l'australià Jack Miller (KTM) i en el qual del principi a fi van quedar clares totes les estratègies. El podi el van completar el pilot de Llançà, Isaac Viñales, i Àlex Márquez. El primer acte de la batalla va ?començar com estava previst, amb Jack Miller sortint com una ?exhalació res més apagar-se el semàfor, secundat per l'italià Niccolo Antonelli (KTM) i els catalans Isaac Viñales (KTM) i Alex Márquez (Estrella Galicia 0,0 KTM) i amb un ritme fortíssim que va presagiar la dificultat de què al capdavant es formés un grup molt nombrós. Aquelles voltes inicials van posar al descobert el plantejament de carrera de Jack Miller, que no va ser cap altre que imprimir un fort ritme i anar-se'n en solitari camí de la seva sisena victòria de la temporada mentre per darrere confiava que la baralla entre els seus rivals allunyés Márquez dels seus objectius. Però l'Alex Márquez va tenir en tot moment els comptes clars i al començament de la tercera volta va superar Antonelli per col·locar-se tercer, cosa que ja el deixava ficat de ple en el seu objectiu d'aconseguir el títol mundial amb amb en prou feines dos punts de diferència, tot i que encara hi havia per davant 24 voltes a completar. Isaac Viñales no va esperar per intentar erigir-se en protagonista quan es va posar líder en el quart gir, però l'australià ben aviat recuperaria el primer lloc.

Segons es va anar apropant el final de la carrera va anar augmentar la tensió entre els pilots i van començar a produir-se constants tocs entre les motos que van afavorir un canvi gairebé continu de posicions.

Circumstàncies que va aprofitar Isaac Viñales per estirar i obrir un forat encara que després de les topades en les dues últimes voltes la situació es va aclarir i Miller va poder agafar i superar al de Llançà, però l'Àlex Márquez també va aguantar la pressió de Danny Kent en aquells moments i amb la tercera posició del podi va confirmar el seu primer títol mundial i també el primer de dos germans en tota la història del campionat del món de motociclisme.