Pau Campos ho tenia clar al final del partit: la victòria d'ahir contra l'Amenábar, un rival directe en la lluita per la permanència, era vital per fer bons els dos punts aconseguits en l'anterior jornada contra el Bidasoa. Aquí tothom pressiona i disposar d'un coixí de cinc punts respecte al descens directe no està gens malament a aquestes alçades de campionat. Ahir no va ser fàcil, però en la recta final els gironins van aconseguir trencar un partit igualat contra els bascos per guanyar tranquil·litat a la lliga en una jornada en què només hi va haver una única victòria visitant, la del líder Teucro a Barakaldo.

Va ser dur i va caldre apel·lar una vegada més a l'èpica del Blanc-i-Verd, tot i que en els primers instants es podia haver intuït més fàcil. El Bordils va arribar a dominar a la primera part per 13-8 i 14-10, però al final d'aquest primer període el rival va reaccionar i va aconseguir anar-se'n als vestidors només dos gols per sota (15-13).

La tendència es va mantenir a l'inici de la segona part. Una pilota perduda d'Esteve Ferrer va permetre a l'equip visitant situar el 18-18 amb més de vint minuts per davant. Tot tornava a començar i res estava decidit. Era el moment de l'afició i a partir d'aquell moment el Blanc-i-Verd va exercir de vuitè jugador.

D'entrada va tocar patir perquè el partit va entrar en una dinàmica d'intercanvi de gols que provocava que el duel s'igualés o com a molt que un dels equips anés un amunt. A poc més de 10 minuts pel final es va passar del 23-23 al 25-23 que semblava obrir forat pels locals, però el Zarautz va fer un darrer esforç i a menys de 9 minuts el duel tornava a estar empatat a 25.

Després del 26-25, Pau Campos va demanar un temps mort. El Bordils va fer el 27-25 i gràcies a les aturades de Jordi González Nonó va establir el 28-25 a sis minuts del final. El mateix Nonó va marcar el 29-25 després d'una recuperació en defensa per entrar en els darrers cinc minuts. Havia costat però el partit estava pràcticament decidit a favor dels gironins.

Els intents de l'Amenábar per tornar a entrar en el partit no van servir per res. Amb el pavelló volcat a favor del Bordils, l'equip de Pau Campos va saber jugar amb cap els darreers minuts i va acabar guanyant de cinc. Un triomf important perquè els rivals de la part baixa pressionen (ahir va guanyar La Roca). De moment, s'ha guanyat tranquil·litat. I el cap de setmana que ve, a visitar el Barça B.