David Abulí ha construït, recentment, una guitarra dedicada al nou campió del món de MotoGP, Marc Márquez. El lutier escalenc ha dissenyat un exemplar únic que ha ofert a l’associació benèfica internacional, la Riders for Health, els motoristes per a la salut, que la subhastaran durant la celebració del Gran Premi de la Comunitat Valenciana, l’últim de la temporada del Mundial i que tindrà lloc aquest diumenge dia 9 a Xest. Abulí agraeix la bona predisposició tant del pilot cerverí com de l’equip Repsol Honda.

Quan va decidir fer una guitarra imitant la moto de Marc Márquez?

La idea va venir després d’assistir al Gran Premi de Catalunya, en el circuit de Montmeló, quan el meu fill de quatre anys es va enamorar d’en Marc i de les motos. Vaig pensar que havia de fer alguna cosa perquè tingués l’oportunitat de conèixer-lo.

Ha estat difícil el procés de fabricació?

No ha estat difícil, però sí força complicat per haver d’adaptar les formes de la guitarra amb les de la moto. Si a més hi sumem que tenia cinc setmanes per entregar-la...

S’ha posat en contacte amb ell i amb Honda?

El primer que vaig fer va ser posar-me en contacte amb el seu pare i ell em va passar amb l’Héctor Martín (cap de premsa), que de seguida es va mostrar interessat i sorprès alhora. Crec que no es fiaven de mi (riu).

Quina finalitat té l’instrument?

Un cop la guitarra estigui signada, la donarem a una organització benèfica, Riders for Health, que la subhastaran.

Si Márquez puja al podi, creu que l’acompanyarà aquesta guitarra?

No sé si el deixaran pujar al podi amb la guitarra, però intentarem que faci algun show amb ella.

Té pensat construir una altra guitarra d’aquestes característiques? Per exemple, una per al nostre veí rosinc Maverick Viñales?

No ho sé, jo estic obert a qualsevol bestiesa! (riu).