Agrupació Esportiva i Club de Futbol Base Roses s'enfrontaran aquest diumenge (12 h) a Mas Oliva i, fins ara, només s’han vist les cares dues vegades, quan competien a l’antiga Segona Regional, a la temporada 2010/11. Els precedents, somriuen als de Mas Oliva ja que van guanyar tant a la Vinyassa (0-1) com en el seu terreny de joc (1-0). Els del camp de baix van acabar somrient al final de la temporada ja que, sota les ordres de Gabri Maragall, van aconseguir el títol i l’ascens a la nova Segona Catalana amb autoritat. Quatre temporades més tard, l’AE ha patit una petita revolució mentre el Base s’ha mantingut fidel al seu estil, amb un bloc pràcticament calcat des d’aleshores.

Respecte als jugadors que van disputar el darrer derbi, l’abril del 2011, de l’AE només es mantenen quatre jugadors, mentre fins a nou futbolistes del Base continuen, a dia d’avui, dirigits per Jose Santos, entrenador per cinquè exercici consecutiu.

Per part dels taronja, resisteixen a l’equip Jaume i Edu Sastre, Xavi Fages i Frank Caballero, autor del gol del triomf de l’últim derbi quan encara era juvenil. Per l’altre, el Base va alinear aquell dia jugadors que encara hi són com Pitu Labrador, Marc Mínguez, Mito, Jordi Pérez, Joel Barreña, Justa, Txus Quintos, Marc Ricart i Blas Hornos. La samarreta dels grisgrana també la va defensar en aquella ocasió Marc Vélez, avui davanter de l’Agrupació Esportiva Roses, amb qui duu un gol enguany.

Podeu ampliar la informació del derbi rosinc a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.