L'Espanyol va caure al Martínez Valero davant d'un Elx que va aconseguir la primera victòria de la temporada al Martínez Valero gràcies a dos gols de Jonathas de Jesús (2-1). L'uruguaià Cristian Stuani, des del punt de penal, va escurçar distàncies a cinc minuts del final però ja no hi va haver res a fer. I això que l'Elx va acabar amb nou homes al terreny de joc per les expulsions de Cisma i Rodrigues. La victòria treu l'Elx de les posicions de descens i manté l'Espanyol sense guanyar encara ?lluny del Power8. Els il·licitans havien preparat tot el partit com una final. L'Espanyol, però, va tenir el dia abans la millor notícia: el retorn de Sergio García per intentar fer aquest pas, i aconseguir la victòria lluny de Cornellà.

El partit va resultar com es podia preveure. Ritme, tensió, velocitat, intensitat, recerca de les dues àrees, és a dir, tot el que el fa atractiu per als aficionats. Casilla va treure una mà espectacular al minut cinc. L'acceleració local no es traduïa en ocasions, mentre que l'Espanyol sí que s'acostava sobre la porteria de Tyton amb perill. Teixeira Vitienes va anul·lar un gol a Stuani en una rematada de cap gairebé en la línia de gol. L'àrbitre va intuir falta de l'uruguaià a Damián Suárez. Qui no perdonaria seria l'Elx. Jonathan va mesurar bé l'espai entre els centrals i es va avançar en la seva rematada de cap a la sortida de Kiko Casilla. Sense semblar una ocasió clara, els locals es van posar per davant en el marcador.

Els de Sergio González van premér una mica més l'accelerador ofensiu i van començar a posar en dificultats al porter local. Doble rematada (de Sergio García i Colotto) i doble intervenció en la línia de Tyton. La primera part va seguir va ser un monòleg de l'Espanyol trepitjant l'àrea local i una col·lecció d'intents de contraatacs que morien a la mitja lluna de l'àrea. L'Espanyol es va endur un ensurt només començar la segona meitat. Una falta llançada per Lombán va tocar al travesser. Només uns minuts després Jonathas va tornar a anar-se'n per cames entre els centrals i va superar de nou Casilla.

El 2-0 ho deixava tot gairebé dat i beneït. A l'expulsió de Rodrigues la seguiria la de Cisma que va comportar el penal transformat per Stuani que suposava el 2-1. Restaven cinc minuts però l'Espa?nyol no va trobar el camí per culminar la igualada davant nou homes.