Nico Rosberg va aconseguir ahir la desena pole position de la temporada, setzena per l'escuderia Mercedes, i intentarà mantenir aquest primer lloc en la cursa d'avui per tal de mantenir el pols amb el seu company d'equip, el britànic Lewis Hamilton, qui encapçala el Mundial amb disset punts d'avantatge respecte a Rosberg.

De la seva banda, el pilot asturià de Ferrari, Fernando Alonso, sortirà des de la sisena posició. El bicampió mundial va aconseguir aturar el crono, després de recòrrer els 5.516 metres del circuit texà de Les Amèriques, en un minut 37 segons i 610 mil·lèssimes, i sortirà des de la tercera línia de la graella de sortida, acompanyant a Daniel Ricciardo (Red Bull), qui va aconseguir la cinquena posició.

Alonso, novament, va estar per davant del seu company d'equip, el finlandès Kimi Raikkonen, qui va aconseguir acabar la tanda classificatòria en vuitena posició i sortirà des de la quarta filera acompanyant a Kevin Magnussen (McLaren).

La sessió va estar dominada, en tot moment, pels dos Mercedes, que van mostrar-se, com durant tot el campionat, molt superiors a la resta. De fet, els qui més a prop van estar dels cotxes de Rosberg i Hamilton van ser els dos Williams, precisament amb motor Mercedes. Bottas i Massa sortiran des de la segona línia de l'engraellat de sortida, rere els monoplaces de l'escuderia alemanya.

Jenson Button, que havia marcat el setè millor temps de la qualificació, va patir una sanció de cinc llocs, per la substitució de la caixa de canvis i baixa fins al dotzè lloc, mentre que el quatre vegades campió del Món Sebastian Vettel, que va cambiar el motor del Red Bull, haurà de sortir des del pit lane, en un Gran Premi en què tan sols prendran part de la sortida divuit cotxes, ja que les escuderies Caterham i Marussia no participaran en la prova per problemes econòmics i administratius.

En finalitzar la tanda qualificatòria el pilot asturià de Ferrari, Fernando Alonso, que sortirà des de la sisena posició va manifestar que "estic content", tot i que va matisar que "és trist haver d'estar content amb una sisena posició".

Amb tot, l'asturià té clar els seus objectius de cara a la cursa d'avui "en primer lloc l'objectiu és acabar la cursa, després veure on estem". Alonso considera que "hem vist problemes de fiabilitat en els Mercedes últimament, tenim Ricciardo al davant, espero poder mantenir els McLaren al darrere pel mundial de constructors, tenim objectius petits...".

La cursa s'iniciarà a les nou del vespre i serà retransmesa en directe per TV3 i Antena 3.