Gustau Biosca, el que fou defensa del mític equip de les Cinc Copes i un dels jugadors més destacats en la història del Barcelona, va morir la matinada del dissabte passat a l'edat de 86 anys, segons va informar el club català.

Nascut el 29 de febrer de 1928 a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), Biosca es va formar en les categories inferiors del Barça abans de fer el salt al primer equip, on va jugar des de la temporada 1950-51 a la 1957-58, sent titular indiscutible pràcticament des del primer dia.

Malgrat que era un defensa contundent i amb gran força física, es caracteritzava per tenir una tècnica exquisida amb la pilota, fet poc habitual en els defenses d'aquells temps.

Va ser una peça clau de l'anomenat Barça de les Cinc Copes de la temporada 1951-52, format per Ramallets, Martín, Biosca, Seguer, Gonzalvo III, Bosch, Basora, César, Kubala, Vila i ?Man?chón. Dins d'aquest llegendari onze va ser uns dels jugadors més mediàtics i populars, en gran part pel seu caràcter obert i bromista.

Una lesió a Atocha va truncar la seva carrera i va haver de retirar-se el 1958, als 30 anys, i després de disputar 187 partits amb la samarreta blaugrana, amb la qual va conquistar dues Lligues, quatre Copes d'Espanya, una Copa Eva Duarte, una Copa Llatina i una Copa de Fires, a més de ser onze vegades internacional amb la selecció espanyola.

Posteriorment va ser entrenador i ajudant de Ladislao Kubala en la selecció espanyola i responsable del combinat sub-21. Anys més tard, entre 1993 i 2000, sota la presidència de Josep Lluís Núñez, va ser directiu del FC Barcelona encarregat de la relació amb els jugadors. I durant molts anys, també va ser l'alma mater de l'Agrupació Barça Jugadors.

"Gustau Biosca ha estat un jugador però sobretot una persona que ha deixat empremta, un home estimat i admirat. Volem expressar el més sentit condol a la seva família, amb qui compartim aquests moments de dolor juntament amb els nostres socis i aficionats", va manifestar el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu.

Ahir a la tarda, abans del partit que va enfrontar el Barcelona amb el Celta de Vigo al Camp Nou, es va guardar un minut de silenci en la seva memòria.