Un gol de Larrivey a la segona meitat, la gran actuació del meta Sergio i els pals -fins a un total de quatre van fer els blaugranes- van deixar al Barcelona sense liderat i van donar la primera victòria del Celta (0-1) al Camp Nou en la història de la Lliga.

En una setmana, l'equip de Luis Enrique ha dilapidat l'avantatge de quatre punts que tenia sobre el Reial Madrid -ara capdavanter provisional de la competició- en caure al Bernábeu i fer-ho també avui, davant la seva afició.

Va sortir el Celta a buscar al Barça des del primer minut i els blaugranes van acceptar sense problemes un intercanvi de cops, convençuts que la seva superior qualitat li bastaria per emportar-se el xoc.

Té or pur el Barcelona a dalt, però li falta gairebé tot la resta. Suárez, en el seu debut en el Camp Nou, va fer-ho gairebé tot bé. Cada vegada que intervenia millorava la qualitat de la jugada o habilitava a alguns companys. No obstant això, es va oblidar del seu paper de golejador.

Així, entre Neymar i Messi van tenir, solament en la primera part, mitja dotzena d'ocasions clares d'inaugurar el marcador. En algunes d'elles es van trobar amb un Sergio inspirat i en unes altres el travesser -un per a cadascun- va evitar el gol.

El Celta semblava no importar-li la facilitat amb la qual arribava el Barça, perquè això li permetia apropar-se amb celeritat i gairebé sense esforç als voltants de Bravo.

Amb el rival partit en dos, el conjunt gallec accelerava en la transició, buscant la banda de Nolito o alguna desmarcatge de ruptura de Larrivey. L'argentí ho va provar a la mitja volta, però Jordi Alba va desviar la pilota. Nolito també va tenir la seva en una falta que va enviar per sobre de la porteria defensada per Bravo.

Als d'Eduardo Berizzo els faltava precisió en els metres finals, però així i tot feien patir a un Barcelona que ara mateix sembla fiar-ho tot a la innegable qualitat de les seves tres puntes, avui barallats a més amb el gol.

I és que la segona meitat va començar amb una altra pilota al pal de Neymar, que va rematar a boca de canó un centre des de l'esquerra de Jordi Alba. El Celta marcaria el 0-1 als deu minuts de la represa.

Un mal rebuig d'Alves, que no li va guanyar ni un sol duel a Nolito, va acabar en les botes de l'exblaugrana, que va habilitar de taló a Larrivey perquè aquest batés, de primeres, a Bravo amb un tir ras i ajustat al pal.

El gol va deixar tocat al Barça, que va estar bastants minuts sense fer olor la porteria rival. Messi, amb la ment posada en el rècord de Zarra, va aparèixer de nou per a lluïment de Sergio, que aquesta vegada va salvar el gol buidant amb el peu el tir de l'argentí.

Luis Enrique va donar entrada a Xavi i Pedro per Busquets i Rafinha, el millor del centre del camp blaugrana. Però, ni així i tot, va aconseguir fer-se dominador absolut del xoc.

Suárez va tenir l'empat en la recta final, però es va trobar amb una altra parada de Sergio, i Messi va estavellar un altre tir a la creueta en una falta llunyana.

El Celta, per la seva banda, també va poder sentenciar en dues contres, però Bravo va evitar el segon desviant un tir de Nolito i una rematada acrobàtica de Charles.