La delegació gironina dels Campionats d'Espanya d'Atletisme d'Alcobendas va acabar la seva participació carregada de medalles. Ahir a la nit es van disputar el gruix de finals en les quals Adel Mechaal (AA Palamós) i Esther Guerrero (Barça) va aconseguir la plata en la prova de 1.500 i 800 metres respectivament en dues proves d'allò més emocionants. L'heptatleta de Mont-ràs, Tamara Del Río va fer-se amb el bronze mentre que un dels grans aspirants a aconseguir medalla com Àngel Mullera només va poder ser finalment quart en els 3.000 metres obstacles.

El palamosí va entrar per darrer de Manolo Olmedo però el segon lloc li garanteix la seva presència a l'Europeu de Zuric del mes vinent. Mechaal necessitava marcar un crono de 3'38'' i malgrat fer 3'42'48'', el fet de ser segon el classifaca automàticament per a la cita continental. Mechaal va liderar la prova fins ben bé la recta final en la què Olmedo el va superar. El tercer classificat David Bustos també serà a Zuric.

La banyolina Esther Guerrero, de la seva banda, va realitzar una brillant cursa als 800 metres. Guerrero va sortir amb un ritme molt fort que va aguantar fins al final. Només la campiona Jadilla Rahmouni. En heptatló, Tamara del Río (AA Palamós) també es va penjar la medalla de ronze. L'atleta de Mont-ràs va signar 5.019 punts, el tercer millor registre rere Carmen Romero i Patricia Ortego.

Menys fortuna va tenir el lloretenc Àngel Mullera en 3.000 obstacles. Campió les dues darreres edicions de la competició, el selvatà no va poder pujar al podi i es va haver de conformar amb la quarta posició malgrat un esprint final que a punt va estar de donar-li el bronze. Els 8'40'47'' no són suficients per a ser a l'Europeu de Zuric però el fet que el tercer classifcat, Fernando Carro, tampoc l'aconseguís la mínima li deixa una porta oberta a l'esperança.