El Barcelona es pot plantejar "tots els reptes esportius" que es demanin per part de l'entrenador i la secretaria tècnica, a causa de la seva bona situació econòmica, segons va assegurar ahir el vicepresident econòmic, Javier Faus. Així va respondre el directiu a una pregunta sobre si el club estaria en disposició econòmica de fitxar una gran estrella mundial, en referència a la possibilitat de contractar el davanter uruguaià Luis Suárez, per qui de manera imminent es farà una oferta al Liverpool, segons apuntaven ahir els diaris britànics.

"El Barça, per sort, guanya diners des de fa tres anys. Hem reduït el deute i estem en una posició econòmica més forta que fa dos o quatre anys", va afegir Faus sobre aquests brots verds que presenta la situació de l'economia blaugrana. Les declaracions del directiu responsable de l'àrea econòmica es van produir durant la presentació d'un acord de patrocini amb una empresa d'electrodomèstics turca (Beko), un compromís pels pròxims quatre anys del qual no n'han trascendit els detalls monetaris per la petició expressa de confidencialitat sol·licitada pel nou espònsor.

El logotip de la citada marca lluirà en la màniga de la samarreta i serà, després de Nike i Qatar, el tercer patrocinador més important de l'entitat blaugrana. D'aquesta manera, en la samarreta blaugrana apareixeran aquestes tres marques a més de la inscripció Unicef a la part inferior posterior i de la marca de processadors Intel, que figura a l'interior d'aquesta.

El president Josep Maria Bartomeu, també present a l'acte, no va voler donar detalls sobre el nou projecte esportiu "en què estem treballant" i va emplaçar a una roda de premsa prevista per demà per analitzar la situació esportiva de l'entitat.

"Feia més d'un any que negociàvem aquest contracte", va destacar Bartomeu, qui va comentar que totes les qüestions extraesportives que han envoltat últimament el club no influeixen a l'hora de tancar acords. "La marca Barça és molt forta, s'ha construït durant molts anys i no és una marca relacionada amb èxits esportius", va subratllar el president. Beko va ser fundada a Turquia el 1968 i la seva expansió va arribar el 2008 quan va comprar la firma alemanya Grundig. És una marca present principalment en el món del bàsquet.

El mercat de fitxatges

El Barça 2014/15 arrencarà d'aquí a dues setmanes, el 14 de juliol, i de moment s'han tancat tres fitxatges, els dels porters Ter Stegen (Borussia Mönchengladbach) i Bravo (Reial Societat) i el del migcampista Rakitic (Sevilla). Si fa unes setmanes s'apuntava que Luis Enrique havia demanat la incorporació del davanter argentí del Nàpols Higuaín, ara pren cada vegada més força l'opció de Luis Suárez (Liverpool) malgrat la seva sanció de quatre mesos per la mossegada a un rival de la selecció italiana en el Mundial. Ahir la premsa anglesa donava per feta una oferta imminent dels blaugranes al Liverpool.

El Màlaga, per altra banda, està interessat en el fitxatge del davanter Bojan Krkic, segons han assegurat fonts del club andalús. Bojan pertany al Barça, amb el qual li resta una temporada de contracte, però Luis Enrique no compta amb ell, com va passar en les anteriors campanyes, on va estar cedit en el Roma, el Milan o aquesta última a l'Ajax. El jugador coneix l'oferiment del Màlaga i haurà de decidir si accepta l'oferta o alguna altra de les que té, com per exemple de l'Olympiacos.