Alemanya va suar per aconseguir el bitllet per als quarts de final del Mundial, on es veurà les cares amb França, després de tombar la selecció d´Algèria en un duel igualat, amb ocasions per a totes dues bandes i que va necessitar la prórroga per decidir-ne el vencedor. Un gol de Schürrle, després d´infinites ocasions per a cada equip, va acabar sent decisiu.

Tothom esperava un domini aclaparador d´Alemanya i una Algèria a l´expectativa, esperant la seva oportunitat al contracop. No es van equivocar. El que ningú s´imaginava és que el perill i les ocasions caiguessin del bàndol africà. La velocitat i l´atreviment va ser per Argèlia, que va fregar el gol durant els primers 45 minuts, posant en entredit al seu adversari, la defensa del qual va fer aigües en nombroses ocasions.

Abans dels 10 primers minuts, Slimani va oblidar a Neuer a sortir a la desesperada per intentar evitar la primera aproximació amb cara i ulls dels algerians. Feghouli va ser el següent en posar setge sobre la porteria germànica. El jugador del València va protagonitzar una jugada espectacular en la que va deixar enrere fins a tres adversaris, abans d´enviar el seu xut massa desviat. Poc després, l´àrbitre anul·lava un gol de Slimani amb el cap per posició incorrecta de l´atacant. I encara hi va haver més. Instants més tard d´aquesta acció, Ghoulam va tornar a entrar amb velocitat a l´àrea dels Alemanys i va enviar un llençament massa creuat.

El mal ja estava fet. El marcador no s´havia mogut, però Algèria era l´encarregada de portar el perill; cada cop que trepitjava camp contrari es convertia en un maldecap per al seu adversari. La pressió angoixant i una defensa poblada eren les millors armes dels algerians, que només van baixar pistonada als instants finals del primer temps, quan Götze i Kroos van buscar el gol; el segon va xutar massa desviat, mentre que la rematada del primer a boca de canó va topar amb el cos del porter M´Bohli, que va evitar que l´1-0 pugés al marcador.

El factor Schürrle

A Joachim Löw no li havia agradat gens el que havia vist durant una bona estona i va decidir donar entrada a Schürrle per Götze. El canvi ben aviat va donar els seus fruits. Al primer minut de la represa, l´extrem del Chelsea va estar a punt de marcar en una oportunitat que va acabar en córner. El servei des de la cantonada va acabar amb una perillosa rematada de cap de Mustafi que va blocar M´Bohli. El porter va haver de tornar a aparèixer al quart d´hora, quan va treure una mà determinant en un xut col·locat des de fora de l´àrea de Lahm que es dirigia a l´escaire. El partit estava bonic, ràpid i sobretot obert.

No hi va haver pausa. Els contracops algerians es van repetir, però Neuer va aparèixer en més d´una ocasió, tallant les internades del rival. Feghouli va fregar el gol amb un xut massa creuat i els africans van desaprofitar un parell de contres amb superioritat numèrica que els hauria pogut posar per davant en el marcador. Alemanya, tot i rebre un ensurt rere l´altre, també va respondre amb contundència. Només els va mancar punteria, però a punt van estar de desnivellar la balança. Dos cops de cap d´Schweinsteiger i un de Müller, a part d´un xut que va llepar el pal del davanter germànic, van ser les millors oportunitats per als de Löw. El marcador, però, no es va moure i la prórroga va ser inevitable. Va ser llavors, només encetar-se el temps extra, que una genialitat de Schürrle va decidir el partit. Özil va sentenciar als instants finals i la diana in extremis de Djabou no va fer altra cosa que fer el final encara més emocionant.