Amb 85 anys, Pompeu Pascual seguirà sent fidel al seu Llagostera i, si té "vida i salut", anirà a Montilivi per veure com el club del seu poble s'enfronta a equips històrics com el Betis o l'Osasuna. "Serà graciós", afirma el president d'honor del club, tot elogiant la tasca realitzada per Isabel Tarragó i Oriol Alsina. La marxa de l'entrenador no suposa un final d'etapa ja que, segons l'antic doctor del poble, "ell és un home molt intel·ligent" i "seguirà donant un cop de mà".

Ja fa més d'una setmana que el Llagostera és equip de Segona A. Com recorda el partit contra el Nàstic?

Com una tarda de futbol magnífica. Deixant de banda les circumstàncies que va haver-hi, per a mi el futbol és una cosa de gent valenta i intel·ligent.

Va patir molt?

No, perquè pateixo per altres coses. Un o altre ha de guanyar. Deixant de banda els temes de la policia, que no és cosa meva, la gent va ser bastant correcta. Jo vaig parlar amb gent de Tarragona i van ser molt correctes amb mi.

Al llarg de la setmana hi ha hagut novetats com la marxa d'Oriol Alsina i l'arribada d'un nou entrenador...

Sí, però no he parlat amb ningú del club perquè considero que l'Oriol i la Isabel Tarragó han tingut molta feina i han hagut d'atendre els mitjans.

Què li sembla que un referent com Oriol Alsina ja no hi sigui la propera temporada?

Crec que l'Oriol Alsina és una persona molt intel·ligent i que les coses que fan, amb la Isabel, les fan magníficament bé. Són gent molt correcta i les coses aniran millorant. Ara haurem d'anar a jugar a Girona i nosaltres només som 500 socis. El camp es veurà buit, però això és com la febre: avui en tinc i demà ja no en tinc.

El poble ha encaixat bé la mudança cap a Montilivi?

Aquestes coses són difícils, però la gent s'hi acostumarà. Hi haurà gent que anirà al futbol i gent que no. La distància són 20 quilòmetres i amb cotxe tardes quinze minuts.

Vostè hi anirà?

Si tinc vida i salut, sí.

Llagostera, però, trobarà a faltar el futbol?

Serà estrany quan vinguin ?e?quips de fora, perquè aniran directament a Girona i no coneixeran Llagostera. Això és una llàstima.

Es manté el nom.

Sí, però em sap greu per la gent que viu d'això. Els bars, restaurants, etc. Tot, però, s'anirà arreglant.

El Llagostera és capaç d'assolir la permanència?

Si juga amb el seny d'aquests últims anys jo crec que se'n pot sortir. Jugarà contra equips com Saragossa, Osasuna, Betis, Mallorca i, més que important, és graciós. Això ningú s'ho pensava. El que ha de fer el Llagostera és salvar-se un any i després ja veurem les coses d'una manera diferent.

Què vol dir?

Voldria que es busqués un terreny a Llagostera per fer-hi un camp gran. Això, però, val molts cèntims.