J

aume Genabat té 17 anys, estudia Batxillerat als Maristes de Girona i juga a rugbi amb el GEIEG. Fins aquí, tot normal. El seu mèrit, però, és que ha aconseguit entrar a l'USAP de Perpinyà, després de superar les proves que va realitzar a l'Estadi Aimé Giral el passat 20 de juny. L'oportunitat de fer una prova amb l'històric club de la Catalunya nord li va arribar de la mà de Jackye Olmo, reconegut àrbitre i entrenador francès que ocasionalment, i de forma desinteressada, dirigeix entrenaments de tècnica al GEIEG. Allà va ser on per primer cop va poder observar el potencial d'aquest pilar nascut a Lloret. Després de mesos d'entrenaments, juntament amb el seu entrenador, Albert Garcia, van oferir-li la possibilitat de preparar-lo per intentar entrar a l'USAP.

"Al principi vaig dubtar una mica però al final vaig pensar que era una oportunitat de luxe. Si sortia malament, seguiria tenint molt de futur aquí i hauria pogut viure una gran experiència, i si sortia bé, podria aspirar a dedicar-me al rugbi professionalment, en una lliga que pràcticament no té jugadors que no siguin nascuts a França", explica Genabat. El jugador gironí recorda que allà l'impacte mediàtic del rugbi, un esport molt popular, no té res a veure amb el que té a Espanya.

Després d'un intensiu règim de dos mesos d'entrenaments el passat dia 20 de juny va superar satisfactòriament la prova. Va poder entrar a la categoria cadet gràcies a una normativa que hi ha al rugbi francès, que agafa els grups d'edat entre el setembre d'un any i l'agost de l'altre. Així, al ser del desembre del 1996, va poder formar grup amb els nascuts fins a l'agost del 1997, evitant entrar directament a la categoria juvenil, on ho hauria tingut segurament una mica més difícil. De moment seguirà estudiant i vivint a Girona. Si completa la propera temporada satisfactòriament, passarà a entrar al programa d'estudis del club per posteriorment entrar a la universitat becat per l'USAP.