Tres mesos després de la disputa de l'últim partit de la temporada (la derrota contra el Rivas a Fontajau per 59-63 que combinada amb el sospitós triomf del Bembibre a Salamanca deixaven les gironines fora del play-off), l'Uni Girona ha començat a engegar els motors per planificar el curs que ve. Amb un pressupost garantit que permet sortir a competir, de nou, a la màxima categoria del bàsquet femení espanyol (Spar seguirà com a patrocinador principal però podria entrar un copatrocinador), l'Uni ja ha ofert la renovació a Anna Carbó i Cierra Bravard i malgrat que encara no li ha presentat, en el seu cas, oferta formal, també ha iniciat converses amb Noemí Jordana.

Tot i que la Lliga Femenina no començarà fins a mitjans d'octubre, la presa de decisions comença a urgir. La configuració de la plantilla ha arrencat amb les primeres ofertes de renovació però encara no se sap qui serà el relleu d'Anna Caula a la banqueta. L'opció que Xavi Fernández assumís el paper d'entrenador ha quedat descartada; el club segueix estudiant quina és la millor opció i contempla poder anunciar qui serà el nou tècnic durant les properes setmanes.

En l'aspecte econòmic, malgrat que aquest estiu hi haurà una nova retallada de pressupost, l'Uni ha pogut garantir els recursos mínims per sortir a competir a la Lliga Femenina. La setmana passada també va tenir la confirmació per part de la Diputació que els tornaran a concedir els diners de l'aval que exigent la Federació Espanyola en cas d'impagaments. Al club confien que els diners arribin aquesta setmana i que es pugui formalitzar la inscripció divendres. Aquell dia s'acaba el termini oficial que fixa la Federació, tot i que en cas que hi hagués algun retard, també acabarien sent admesos a la competició. La vinent serà la sisena temporada de l'Uni Girona a la Lliga Femenina, marcades per uns excel·lent resultats esportius a pesar de la situació econòmica i per l'importància de la base, que ha permès fer pujar el primer equip diverses jugadores. En qualsevol cas, l'equip gironí és el principal referent del bàsquet femení a Catalunya.

La directiva de l'Uni no ha començat a planificar la temporada a nivell esportiu fins a tenir garanties plenes de poder cobrir el pressupost. Ara, un cop això s'ha aconseguit (i a més hi ha l'opció de tenir un copatrocinador que s'afegiria a la marca Spar), s'ha començat a parlar amb les jugadores que interessa renovar i s'acceleraran els tràmits per formalitzar la inscripció. L'Uni haurà de tornar a estrènyer-se el cinturó però al club estan convençuts de poder confeccionar un bloc amb garanties malgrat que ja entraran al mercat de fitxatges amb cert retard.

En les cinc temporades que fins ara ha disputat l'Uni a la Lliga Femenina s'ha pogut consolidar com una de les poques alternatives als dos grans de la competició (Perfumerías Avenida i Rivas Ecópolis) i ha vist com un altre dels gegants del bàsquet femení d'Espanya i Europa (Ros Casares) feia fallida per problemes econòmics.