El davanter uruguaià, Luis Suárez, i els seus representants estan disposats a recorrer la sanció de quatre mesos imposada per la FIFA davant el Tribunal d´Arbitratge Esportiu (TAS) de Lausana, tal com va informar el seu advocat Alejandro Balbi. La Federació Uruguaiana no té excessives esperances en el tràmit de l´apel·lació que ha presentat a la FIFA i, per això, ja estan preparant amb els seus advocats la presentació del cas al TAS.

De fet, tal com han comentat fonts properes al davanter, és possible que l´advocat escollit per defensar els interessos del jugador sigui l´espanyol Juan de Dios Crespo, especialitzat en aquests tipus d´afers i conegut a Uruguai per haver guanyat diversos casos de futbolistes i clubs davant el TAS. Amb tot, deixant de banda la duresa del cop rebut amb la sanció, el millor va ser el suport que el futbolista va tenir al seu pais a tots els nivells.

Els advocats de Suárez acceptarien els càrrecs i la sanció de no jugar els nou partits amb la seva selecció, però troben excessiu que se li hagin imposat també els quatre mesos sense poder jugar a futbol amb qualsevol club i lluitaran perquè sigui aquesta darrera sanció la que li sigui retirada. Aquesta pena li va caure després d´haver mossegat suposadament a l´italià Chiellini a l´espatlla en el darrer partit de la fase de grups, en el que Uruguai es va imposar per la mínima a Itàlia, suposant el passi a vuitens pels sudamericans i deixant fora els europeus del Mundial.

L´interès del Barça

Tot i aquests contratemps, fonts del Barcelona, confirmen que el club blaugrana segueix interessat en fer-se amb els serveis de Luis Suárez, actual jugador del Liverpool. Ja s´especula amb una primera oferta del club blaugrana per Suárez, en la que pagaria 30 milions al Liverpool i inclouria Alexis Sánchez, revaloritzat en el Mundial, en la operació. L´actitud mostrada pel jugador durant el Mundial, ha fet que el preu s´hagi rebaixat, doncs el Liverpool en demanava, d´entrada, 80 milions d´euros.