El català Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) va sumar la seva vuitena victòria consecutiva, malgrat tots els incidents i inclemències meteorològiques que van envoltar al desenvolupament del Gran Premi d'Holanda de MotoGP en el circuit d'Assen.

Al costat de Márquez, en el podi van estar l'italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici Open) i el seu company en l'equip Repsol Honda, el català Dani Pedrosa.

Una altra guerra d'estratègies durant el nou protocol de sortida del campionat, doncs en la volta de formació de MotoGP va tornar a ploure i l'alemany Stefan Bradl (Honda RC 213 V) va ser la primera víctima en caure en la variant d'entrada a meta i haver de tornar al seu taller a per la segona moto.

Es va retardar uns minuts més la sortida i va començar la lluita d'estratègies, entre les quals va destacar l'arriscada per l'italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1), que va decidir sortir amb pneumàtics de llis, mentre que Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V), ni tan sols va donar les dues voltes previstes i es va anar directament al seu lloc en la formació de sortida.

Pol Espargaró, que marxava dotzè, va caure a la setzena volta. El mateix gir en el qual Marc Márquez es va posar al capdavant de la carrera.

La prova estava ja sentenciada, Marc Márquez es va escapar de Dovizioso i Dani Pedrosa va aprofitar les condicions de la pista per superar a Aleix Espargaró i deixar-lo enrere.

La remuntada de Rossi la va finalitzar en la cinquena plaça, en trobar-se Aleix Espargaró ja massa lluny com per atrapar-lo en les poc més de vuit voltes que quedaven per a la conclusió de la prova.

Nou triomf inapel·lable de Marc Márquez, vuitè consecutiu, capaç de guanyar en qualsevol tipus de condició, per davant d'Andrea Dovizioso i Dani Pedrosa.