Un veterà especialista en aigua, Anthony West (QMMF Racing Team), ha aconseguit el triomf al Iveco Daily TT d'Assen després d'una carrera marcada per les difícils condicions de l'asfalt a causa de la pluja. Maverick Viñales (Pàgines Grogues HP 40) i Mika Kallio Marc (VDS Racing Team) han completat el podi d'Holanda.

La vuitena prova del Campionat del Món de Moto2 ha suposat un radical canvi de guió respecte a les cites precedents de la temporada, ja que per primera vegada ha entrat en joc el factor pluja i l'estratègia en l'elecció dels pneumàtics.

Poc després del final de la cursa de Moto3, cel s'han obert sota el traçat holandès i han amarat l'asfalt en pocs minuts. El fort aiguat ha obligat a retardar la sortida durant 20 minuts i en la volta de reconeixement ja s'han anat a terra diversos pilots - entre ells el líder Tito Rabat-constatant que la superfície mullada no concediria cap marge a l'error.

Constituïda en una prova per eliminació, la cursa a 24 voltes ha tingut diversos líders. El més sòlid en la primera meitat ha estat Simone Corsi (NGM Forward Racing), però a l'equador de la prova i amb la pista assecant-se progressivament, s'ha anat a terra quan gaudia d'un avantatge de 11 segons al capdavant del grup. L'error de l'italià ha deixat a Anthony West com a nou líder ja Julián Simón (Italtrans Racing Team) i Maverick Viñales com a principals perseguidors. Però mentre el toledà perdia força en els girs següents, el debutant de l'equip Pons ha escurçat distàncies progressivament amb West i li ha disputat la victòria fins a l'últim revolt.

No obstant això, avui era el torn de l'especialista australià de 32 anys, que comptava només amb una victòria anteriorment a Gran Premi, en un llunyà 2003, en la carrera de 250cc disputada a Assen i en mullat.

Maverick ha creuat la meta a 3 dècimes del pilot de la Federació Qatar i Mika Kallio ha consolidat la seva remuntada després d'una sortida de pista en la primera part de la cursa amb un tercer lloc que l'acosta al líder Rabat al capdavant de la classificació general. El barceloní no ha tingut el seu dia. Aspirava a convertir-se en el primer pilot a guanyar tres curses de Moto2 successives des de la pole, però ja des dels seus accidentats preparatius de carrera s'ha vist que avui el seu camí seria complicat. Després d'una carrera en què no ha trobat el seu ritme, plagada de dificultats, ha acabat creuant sota la bandera a quadres en vuitena posició, precedit per Johann Zarco, Alex De Angelis, Thomas Luthi i Julián Simón.

Pitjor sort han corregut Sandro Cortese, Randy Krummenacher, Axel Pons o Sam Lowes (Speed ??Up), eliminats per caiguda en diferents fases de la carrera. El britànic se n'ha anat a terra a setze voltes del final quan rodava en segona posició, a roda de Corsi. Lowes ha pogut aixecar la moto i tornar a pista, però un parell de minuts després ha patit un highside que l'ha deixat definitivament fora de carrera. La llista de pilots que s'han anat a l'asfalt però han pogut tornar a pista és molt més àmplia, i dóna compte de les dificultats que la pluja ha posat aquest dissabte als homes de Moto2.