El porter Julio César es va transformar en heroi de Brasil en contenir dos penals en la definició davant Xile (3-2) i donar-li al conjunt local la seva angoixant classificació als quarts de final del Mundial.

Després d'igualar a un gol en els 120 minuts reglamentaris, el porter del Torontó canadenc va contenir els trets de Maurici Pinilla i Alexis Sánchez. El pal, a més, va rebutjar el de Gonzalo Jara, per permetre el triomf de la 'Canarinha' a l'estadi Mineirao de Belo Horizonte.

D'aquesta manera, Brasil confirma ser la 'Bèstia Negra' de Xile, ja que ho ha eliminat les quatre vegades que va aconseguir superar la primera fase (1962, 1998, 2010 i 2014).

El primer temps va començar amb una pressió de Brasil en el mitjà del camp amb la intenció de no deixar jugar a un rival que pretenia fer-se amb el control de la pilota.

Tot semblava al mateix nivell fins que en el minut 18 un tir de cantonada executat per Neymar va ser anticipat de cap per Thiago Silva i després connectat per David Luiz, amb complicitat de Gonzalo Jara, en la línia per posar a Brasil en avantatge.

En el minut 32, un lateral amb un error entre Marcelo i Hulk va derivar la pilota a Eduardo Vargas, que va enviar un centre enrere perquè Alexis Sánchez, amb rematada creuada abans del tancament de Thiago Silva, establís l'empat deixant estèril l'estirada de Julio César.

L'ansietat juntament amb impotència de Brasil i l'angoixa entremesclada de Xile van deixar en taules aquest intens primer temps en l'estadi Mineirao.

En el segon temps, Brasil va sortir decidit a aconseguir la diferència encara que amb poques idees ofensives.

D'aquesta manera es va ser extingint el temps regular amb un Neymar desaparegut en la segona etapa, i a l'afegit es va tornar inevitable.

Els últims instants previs als penals van ser a pura angoixa i cansament.

En els penals, Julio César va ser el gran heroi de Brasil que, després de la rematada de Gonzalo Jara al pal i desviar l'últim tir, li va donar l'angoixant classificació a la local i la eliminació a Xile.