El pilot de Llançà, Isaac Viñales, va quallar una magnífica actuació en el circuit d'Assen (Holanda) en una cursa en la que el setè lloc final va deixar-li un grup agredolç, doncs va estar lluitant pel quart lloc fins l'últim moment.

La cursa es va iniciar amb l'australià Jack Miller, autor de la pole position, liderant la resta de pilots, amb Àlex Màrquez en segon lloc enganxat a la roda del líder del Mundial. A la segona volta, però, Miller va anar a terra a final de recta, sense opcions de reenganxar-se a la cursa. Màrquez dominava la pista com una exhalació, mentre que el seu company d'equip, Àlex Rins, es feia amb la segona posició, encapçalant un grup de dotze pilots entre els que hi havia Isaac Viñales. Rins, però, va aconseguir marcar un ritme més alt que la resta i, en dues voltes, ja havia posat distàncies amb el grup, encapçalat per un Miguel Oliveira que acabaria marxant.

Márquez manava, però un ensurt en la frenada de final de recta li va fer perdre un temps preciós i, quan es va refer, Rins ja li havia retallat molt de temps. A partir d'aquí va començar una cursa diferent, amb els dos companys d'equip lluitant per la victòria i Oliveira avançat respecte el grup perseguidor.

Àlex Rins, però, va anar perdent ritme per problemes amb la seva moto i, novament, Màrquez passava a encapçalar la cursa en solitari i acabaria enduent-se la victòria.

Per darrere, Isaac Viñales pilotava frec a frec amb un grup de set corredors per tal d'aconseguir fer-se amb la quarta posició en una lluita aferrisada. Va entrar a l'últim gir encapçalant aquest grup de pilots, però en l'últim gir, en l'entrada a meta, el llançanenc va quedar relegat a la setena posició final.

Després de la cursa d'Assen, el Mundial de pilots segueix encapçalat per Jack Miller, tot i que Romano Fenati i Àlex Màrquez s'han situat a només set punts del líder.