Els dos equips catalans de Primera Divisió, Barça i Espanyol, tornaran a comptar la temporada que ve amb un jugador gironí a la plantilla després que aquest curs no hi hagi hagut representació de la demarcació. L'extrem de Riudarenes Gerard Deulofeu torna al Camp Nou després de la seva cessió a l'Everton mentre que el nou entrenador de l'Espanyol, Sergio González, donarà l'alternativa al porter de Sant Esteve de Llémena, Pau López, després de molt bones temporades al filial. Deulofeu i López agafen el camí marcat pels Fontàs, Muniesa, Corominas, Serrano, Ángel Martínez o Jorquera darrerement, o Miquel Soler i Esteve Fradera fa més temps. Arribar a debutar al primer equip és l'objectiu de tots els joves valors gironins escampats en les categories inferiors de Barça i Espanyol que somien aconseguir el premi que aquest estiu tindran Deulofeu i Pau López.

Aquesta temporada al planter del Barça hi han jugat un total de 14 jugadors de les comarques gironines. El que ha competit més amunt ha estat l'abadessenc Àlex Corredera al Juvenil A, ja que enguany no hi ha hagut presència gironina al Barça B. Un dels valors que més forts pugen és Ferran Sarsanedes, que la propera temporada puja al juvenil A al costat d'Adrià Vilanova, fill de l'exentrenador del primer equip. El ganxó Oriol Busquets, del Cadet A també és un dels migcentres clàssics de l'escola blaugrana que cal tenir controlats. La llista de jugadors de la demarcació a la Masia arriba fins a la categoria Benjamí, on hi ha Llorenç Ferrés.

L'Espanyol sí que ha tingut gironins al filial aquest curs. A banda de Pau López, un dels més destacats ha estat el migcampista de Regencós Joan Jordan, que té molts números de fer la pretemporada a les ordres de Sergio. Al juvenil empenyen amb força el porter figuerenc Moha Chaoui i l'extrem de L'Escala, Kike Sánchez.