Colòmbia s'està convertint en la gran sensació d'aquest Mundial del Brasil 2014. Després de guanyar els tres partits de la primera fase (contra Grècia, Costa d'Ivori i Japó), la selecció cafetera es va desfer de l'Uruguai amb més comoditat de la prevista per a classificar-se pels quarts de final del torneig. El combinat colombià es va encomanar a la màgia del davanter James Rodríguez per a superar una Uruguai deprimida després de l'expulsió del torneig del seu millor jugador Luis Suárez per la mossegada a Chiellini. Amb la victòria, Colòmbia ja sap que als quarts de final l'espera l'amfitriona Brasil avisada després de patir fins a l'extenuació contra Xile en els llançaments de penal.

El davanter del Mònaco, James rodríguez, va obrir el camí de la classificació a la primera part amb un gol de bandera. Rodríguez va baixar amb el pit una pilota a frontal de l'àrea i sense deixar-la caure va engaltar una gardela que va entrar al fons de la xarxa sense que res hi pogués fer Ospina. La diana de James Rodríguez és de moment segurament una de les millors que s'han vist fins ara a la competició.

Rodríguez tornaria a aparèixer només començar la segona part per culminar una excel·lent jugada trenada de tot l'equip i situar un 2-0 al marcador que posava molt coll amunt les coses per a l'Uruguai. El conjunt charrúa, sense el seu far, van jugar perduts i malgrat que de la mà de Christian Stuani o Cavani van tenir alguna opcions, el porter Ospina -cunyat de James Rodríguez- va evitar que posessin una mica d'emoció al partit.