Brasil i Xile s'enfrontaran aquesta tarda en un clàssic sud-americà en els vuitens de final del Mundial, un duel en què l'amfitrió necessita guanyar i seduir al seu públic davant un rival que cotitza a l'alça després de la seva sòlida actuació en la fase de grups.

L'estadi Mineirão de Belo Horizonte serà l'escenari de l'obertura dels vuitens, un partit que es preveu apassionant entre el Brasil de Neymar, candidat natural al títol, i el Xile d'Alexis Sánchez, que ja ha deixat a la cuneta a Espanya i ara busca escalar a fites encara més grans. En clau Barça també hi haurà dos protagonistes més, Dani Alves al lateral de la "canarinha" i Claudio Bravo sota els pals de la porteria xilena.

Brasil encara el duel amb l'obligació de guanyar, convèncer la seva afició i demostrar que Neymar també pot ser decisiu davant defenses tancades i equips que pressionen en camp contrari, com és el cas de Xile. Scolari pretén ser fidel al seu estil, amb una especial cura en l'ordre defensiu, per intentar donar un pas més en l'evolució del joc de la selecció amfitriona, que en la fase de grups no ha estat a l'altura del que s'espera del principal candidat al títol. En atac mantindrà el seu esquema dels últims partits, amb Fred fix a l'àrea contrària i donant-li total llibertat a Neymar, Hulk i Oscar. L'única probable novetat en l'alineació del Brasil serà la titularitat de Fernandinho al lloc de Paulinho.

Tampoc causaria sorpresa si l'entrenador col·loca Maicon al lloc de Daniel Alves, una variant que ha provat en els entrenaments. El lateral del Barça té a favor seu que coneix molt bé Alexis Sánchez, que és el seu company de vestidor al Camp Nou, però en els tres primers partits del Brasil la seva banda va suposar una via d'aigua.

Xile arriba al partit amb el bon sabor de boca dels dos triomfs obtinguts en la fase de grups davant Austràlia (3-1) i Espanya (0-2), un balanç positiu que només va entelar la derrota contra Holanda (2-0). El tècnic argentí Jorge Sampaoli ha treballat aquests últims dies en absolut hermetisme per corregir els errors d'aquell duel.

El principal dubte de Sampaoli està en la defensa, on es debat entre jugar amb una línia de tres o de quatre. La primer opció li va donar bons resultats contra Espanya però va suspendre davant Holanda. També medita usar la tàctica que va fer servir contra Austràlia, la del clàssic 4-3-3, amb els dos carrilers més endarrerits, Vidal al mig i Valdivia de fals nou per barrejar-se amb els davanters Eduardo Vargas i Alexis Sánchez.