Esteve Rabat ha sumat la seva sisena pole de la temporada i dissabte sortirà des de la posició més privilegiada de la graella gràcies al seu atac en els compassos finals de la QP a Assen. Dominique Aegerter i Sam Lowes sortiran al costat del barceloní en la primera línia de la graella.

Rabat (Marc VDS Racing Team) ha atacat el crono amb la sessió ja a punt de concloure i ha signat un temps de 1.37.311 per atrapar la seva sisena pole de l'any al manillar de la Kalex.

Aegerter (Technomag carXpert) ja gairebé celebrava la pole, però finalment l'ha perdut per 0.151s. El pilot suís de Suter estarà acompanyat a la primera fila pel novell Sam Lowes (Speed ??Up), que ha aprofitat el seu bon coneixement de la pista per deixar el seu millor registre a 0.363s de la pole.

Des de la segona fila sortiran altres tres pilots amb muntures Kalex: Mika Kallio (Marc VDS Racing Team), Takaaki Nakagami (Idemitsu Honda Team Àsia) i Simone Corsi (NGM Forward Racing).

El francès Johann Zarco (AirAsia Caterham Moto Racing) s'ha classificat en setena posició i arrencarà per tant des de la tercera línia, precedint als espanyols Maverick Viñales (Pons HP 40) i Ricky Cardús (Tech 3). Xavier Simeón (Federal Oil Gresini Moto2) ha estat el desè qualificat.

Jordi Torres (Mapfre Aspar Team Moto2) ha tingut una caiguda en aquesta tanda que li ha impedit lluitar per una posició en les línies davanteres. El de Rubí es veurà obligat a partir dissabte des de la 20 ª plaça de la graella. També s'han anat a terra Jonas Folger (AGR Team) i Robin Mulhauser (Technomag carXpert), encara que cap d'ells ha resultat ferit de consideració.