Jack Miller (Red Bull KTM Ajo) ha aconseguit el millor crono a la sessió classificatòria del Iveco Daily TT Assen i sortirà des de la pole position per quarta vegada en aquest curs. El pilot australià s'ha imposat a Alex Márquez (Estrella Galicia 0,0) i Niklas Ajo (Avant Tecno Husqvarna All), tots dos a menys de 2 dècimes de segon.

Jack Miller (Red Bull KTM Ajo) ha anotat la seva quarta pole de la temporada a la disputada sessió classificatòria que ha configurat la graella del Iveco Daily TT Assen de Moto3 ™. El líder de la categoria ha signat un 1.42.240 amb què ha desbancat Alex Márquez per només 116 mil · lèsimes de segon.

En els últims minuts de la tanda-frenètics, ja que prèviament la pluja caiguda en els primers minuts havia impedit forçar al màxim les muntures-Niklas All (Avant Tecno Husqvarna All) ha aconseguit situar-se en la tercera posició, a 190 mil · lèsimes del líder, malgrat un infructuós atac final d'Alexis Masbou (Ongetta-Rivacold), que començarà la cursa des de la segona fila després de deixar un registre a només 28 mil · lèsimes del finlandès. Al costat d'ell sortiran el jove italià Niccolò Antonelli (Junior Team GO & FUN) i Alex Rins (Estrella Galicia 0,0), que ha escalat al sisè lloc en els compassos finals de la sessió.

Isaac Viñales (Calvo Team) ha tingut una caiguda a la tanda matinal i ha estat setè en la definitiva QP del vespre. El pilot de Girona encapçalarà una tercera línia que comparteix amb Karel Hanika (Red Bull KTM Ajo), i Romano Fenati (SKY Racing Team VR46). John McPhee (Saxoprint RTG) ha completat el top 10 i liderarà la quarta fila que compartirà amb Danny Kent (Red Bull Husqvarna All) i Enea Bastianini (Junior Team Go & FUN Moto3).

El wild card local Thomas Van Leeuwen i Zulfahmi Khairuddin (Ongetta-AirAsia) han protagonitzat sengles caigudes en aquesta tanda, ambdues sense conseqüències físiques.