Boga Bastianini ha establert per primera vegada en la seva carrera el crono més ràpid en una sessió d'entrenaments d'un Gran Premi. L'italià del Junior Team Go & FUN Moto3 ha desbancat en l'últim moment a Jack Miller (Red Bull KTM Ajo), que havia marcat el ritme a la FP2 de l'Iveco Daily TT Assen. Isaac Viñales (Calvo Team) ha signat el tercer millor registre, a 4 dècimes del adolescent italià.

Boga Bastianini, de 16 anys, ha signat el millor crono en el grup de Moto3 ™ confirmant de nou la seva contínua progressió en l'escenari mundialista, on va debutar a principi de 2014.

El pupil de Fausto Gresini ha establert un millor crono de 1.42.366, nou rècord de la categoria més petita a la pista holandesa i ha desplaçat al líder del campionat, Jack Miller (Red Bull KTM Ajo), que havia estat el més ràpid en l'FP1 i posteriorment havia millorat a la tarda. L'australià ha liderat la segona sessió abans que Bastianini li batés per 0.206s.

Isaac Viñales (Calvo Team) s'ha quedat a gairebé mig segon del temps de Bastianini en una sessió assolellada, en què no ha arribat a materialitzar l'amenaça de pluja.

Darrere d'aquestes tres KTM, Efrén Vázquez (Saxoprint RTG) s'ha situat la seva Honda en quarta posició, seguit d'un altre pilot de KTM, Romano Fenati (SKY Racing Team VR46).

Niklas All (Avant Tecno Husqvarna All), Alex Márquez (Estrella Galicia 0,0), Jasper Iwema (wildcard amb el KRP Abbink Racing), John McPhee (Saxoprint RTG) i Miguel Oliveira (Mahindra Racing) han completat el top 10.

Luca Grünwald (Kiefer Racing) s'ha anat a terra en el revolt 5 i ha abandonat la pista amb mostres de dolor en un canell, mentre que Alex Rins (Estrella Galicia 0,0) s'ha caigut al revolt 9 cap al final de la sessió. El barceloní ha escapat il · lès de l'incident i ha conclòs el dia en 14a posició de la taula combinada.

A la sessió del matí el ritme ja havia estat ràpid, amb Miller al capdavant de la taula de temps amb un 1.42.865, un gir ja per sota del rècord del circuit (1.43.414 establert per Oliveira el 2013).

Juanfran Guevara (Mapfre Aspar Team Moto3) s'ha perdut l'FP1 a causa d'un problema mecànic. El pilot d'Aspar ha sortit a pista a la tarda amb un nou motor i ha conclòs el dia a la 30 ª posició de la general.