Ni fred ni calent. Ni blanc ni negre. L'actuació de Maverick Viñales (KTM) en la cursa de l'Aragó va tenir un bon grapat de coses positives, però també de negatives. Al costat optimista hi trobem que el pilot gironí se?gueix essent el pilot més regular de la graella (només ha faltat al podi en una carrera durant tot el curs) i que cada vegada es troba més a prop del líder, Lluís Salom (KTM), ara a 12 punts de diferència. Els pessimistes, en canvi, veuran que, malgrat tornar a estar en la lluita pel triomf, Maverick va quedar-se sense vèncer per novena cursa seguida, o que va cedir el segon lloc de la general a favor d'Àlex Rins, que va apuntar-se el duel final amb el rosinc per sumar el seu cinquè triomf.

Rins va sortir ja com un autèntic míssil tot just apagar-se el semàfor vermell i, amb un ritme molt alt, va intentar trencar la cursa mentre al darrere s'apilonaven Àlex Márquez (KTM) i un Viñales lleugerament ressentit de la caiguda que va patir en els lliures del matí. Tant Márquez com Viñales van caure en el mateix lloc del circuit aragonès en els últims entrenaments lliures, però cap d'ells va quedar ferit de consideració i els seus mecànics van poder reparar les motos a temps. En la segona volta Viñales va passar Márquez disposat a donar el mínim avantatge a Rins mentre el líder, Lluís Salom (KTM), passava del vuitè al sisè lloc. Rins i Viñales es van intercanviar continuament el primer lloc de la cursa mentre Márquez es mantenia a l'expectativa en el tercer lloc però més tard quedaria despenjat de la lluita final.

Viñales va arribar líder a l'última volta i després de veure's superat a l'últim instant, en les darreres curses va tancar totes les portes al seu rival, encara que Rins va trobar un forat en el primer revolt. La batalla pel triomf havia començat però aviat una errada canviant de marxa va ser suficient per deixar el gironí sense el triomf. Lluís Salom va acabar quart, de manera que segueix líder del campionat amb nou punts més que Rins i dotze sobre Viñales. Isaac Viñales (FTR Honda) va finalitzar divuitè.