Marc Márquez (Honda) va ser un tifó al circuit de Motorland. El pilot lleidatà va fer miques qualsevol oposició que va trobar-se al davant en el seu camí cap a la victòria. Es va desfer d'un combatiu Jorge Lorenzo (Yamaha) que acabaria en el segon lloc, i també del seu company d'equip, Dani Pedrosa, amb una maniobra polèmica, que li va valer les crítiques del de Castellar del Vallès. Márquez, amb un pilotatge sempre agressiu, va tocar-se amb el barceloní quan l'anava a avançar i aquest frec a frec va provocar una avaria en el sistema del control de tracció de la moto de Pedrosa, fet que acabaria provocant la seva caiguda. La maniobra està sota investigació dels comissaris.

Sense mirar enrere, Márquez ja té la sisena victòria del curs i amplia així l'avantatge en el lideratge provisional del Mundial. Lorenzo va tornar a sorprendre tots els seus rivals en la sortida amb una reacció fulgurant quan es va apagar el semàfor, mentre que Márquez, una vegada més, es va veure superat en els primers metres per Pedrosa, que ahir complia 28 anys, encara que el de Cervera el va tornar a superar en el segon revolt del circuit aragonès. Héctor Barberá (FTR) que havia arrencat des del pit lane a causa d'una avaria, tornava a tenir problemes mecànics i abandonava definitivament en la segona volta.

Lorenzo, durant els primers instants, va marcar un ritme molt alt que ni Márquez ni Pedrosa semblava que aconseguirien igualar. Tot i això, amb el pas dels minuts, els dos pilots d'Honda van aconseguir estabilitzar la situació situant-se al rebuf de la Yamaha. Va ser en la cinquena volta quan Pedrosa, vencedor l'any passat a l'Aragó, va avançar el seu company d'equip. Quan el barceloní estava preparant el seu atac contra Lorenzo, Márquez va intentar tornar-li la passada. El lleidatà es va esmunyir per l'interior del revolt i va tocar-se amb Pedrosa. El lleidatà va sortir del circuit i va perdre uns segons però la topada va perjudicar molt més Pedrosa. L'incident va desconnectar un cable de l'Honda de Pedrosa i va deixar inoperatiu el control de tracció. Així, quan a la sortida del revolt el de Castellar del Vallès va enroscar el puny de l'accelerador, la roda del darrere va perdre tracció i el pilot va acabar al terra. Pedrosa va donar-se un fort cop a la pelvis, que el va deixar adolorit, així que va haver de ser traslladat a la clínica del circuit en l'ambulància. Una estona més tard no es va tallar i va criticar amb contundència Márquez: "sempre va al límit quan té pilots al davant".

Lorenzo havia aconseguit uns segons de descans, ja que després d'aquest accident tenia 1,9 segons d'avantatge sobre Márquez, però el de Repsol Honda va seguir a l'atac. Rere seu, es formava un quartet format per l'italià Valentino Rossi (Yamaha), l'alemany Stefan Bradl (Honda), l'espanyol Álvaro Bautista (Honda) i el britànic Cal Crutchlow (Yamaha), que rodava a gairebé cinc segons del líder. Amb pas ferm i gràcies a esgarrapar diverses dècimes de segon en cada volta, Márquez va contactar amb Lorenzo en la catorzena volta. En aquest mateix gir, el lleidatà ja va superar Lorenzo amb un avançament molt ajustat. Des d'aleshores Márquez va intentar imposar el seu ritme, però el de Yamaha va saber aguantar la pressió de la situació esperant l'oportunitat de tornar a avançar-lo per aconseguir la que hauria sigut la seva sisena victòria de la temporada i la tercera consecutiva. Però Márquez va trencar aquesta ratxa.