El Getafe n'ha tingut prou amb un contraatac de Colunga en el minut 73 per destrossar el plantejament i el somni europeu de l'Espanyol, que ha portat el pes del partit davant un rival que s'ha limitat a esperar enrere, a més de signar així els seus primers punts en camp contrari aquesta temporada.

El segon gol, en el temps d'afegit, també de Colunga, només ha servit per reafirmar el guió del partit. Els madrilenys han jugat millor les seves cartes i han tingut més fortuna amb vista a porta. Els amfitrions han basat gran part del seu joc en l'estratègia i s'han quedat a les portes de la reacció. Ara és el Getafe el que somia amb Europa.

La sortida de l'Espanyol no ha decebut. La intensitat, el segell d'Aguirre des que va arribar a la banqueta, ha estat màxima des del principi. El rival ha cedit terreny i algunes arribades clares. La que més, un cop de cap de Colotto després d'un centre de Sergio García en el minut set. Moyà l'ha atrapat sense problemes.

Aquesta empenta no ha estat prou als catalans. La resposta del bloc 'azulón' ha estat immediata. Colunga es va escapar de la defensa per velocitat i fins i tot va regatejar al porter Casilla. De tota manera, l'asturià va quedar molt escorat i el seu tret creuat no va veure porta. Sota pals estava en el central Héctor Moreno, que no va intervenir.

Mentre el Getafe apostava per la velocitat dels seus davanters per sorprendre, amb Pedro León molt incisiu, l'Espanyol es va decantar per un assetjament construït. Portaven el pes del xoc. Els locals s'acostaven amb facilitat i van disposar de diversos serveis de córner, des d'on ja han donat moltes alegries a l'afició aquesta temporada.

Al quart d'hora de partit, Sergio García, elèctric i solidari, va enviar una pilota llarg a Stuani, que es va escapar per la banda dreta. L'uruguaià va disposar d'un mà a mà amb el porter, encara que Roberto Lago va frenar la jugada abans que fos a més. La rèplica del Getafe, de la mà de Pedro León, no va suposar perill.

L'Espanyol cada vegada se sentia més còmode manant a Cornellà. El plantejament visitant evitava els riscos i Aguirre no va tenir inconvenients a portar la iniciativa. Els madrilenys amb prou feines van trepitjar el camp contrari després de la primera mitja hora de partit. Encara que les ocasions catalanes, més nombroses, es quedaven lluny del premi.

La insistència amfitriona es va traduir en polèmica en el 35, amb una caiguda de Simao després d'un forcejament amb Arroyo a l'àrea que l'àrbitre no va penalitzar. El primer temps va acabar amb un monòleg blanc-i-blau i el rival, per moments, trasbalsat i obligat a tirar de faltes per frenar als d'Aguirre.

El Getafe, no obstant això, va créixer en desvergonyiment en la represa. Pedro León va donar el primer avís als quatre minuts: un tret des de la frontal a les mans de Casilla. Els madrilenys combinaven i arribaven amb agressivitat. El guió havia canviat, pesi a les tímides ocasions de Colotto i Pizzi per part de l'Espanyol.

Els catalans ho van intentar penjant pilotes a l'àrea i les torres de Luis García no van cedir. Els d'Aguirre es diluïen a dalt, tot al contrari que els visitants, que van signar el primer gol amb molt poc. Colunga, a passi de Sarabia, que acabava d'entrar en el camp, va travessar la pilota i va posar el 0-1 en el 73. No hi va poder fer res Casilla.

El Getafe tenia el partit on volia. Faltava un quart d'hora per finalitzar el xoc, l'Espanyol no trobava la recepta contra Moyà i les seves contres sorprenien freqüentment a la muralla blanc-i-blau. Aguirre insistia: va treure a Thievy, extrem, per David López, pivot defensiu, per signar l'empat.

Els pupils del mexicà estaven sempre prop del gol, sobretot després de les jugades a pilota parada, especialment des dels serveis de córner. Però va faltar fortuna. Moltes vegades, per centímetres un remat no acabava en gol, com el d'Héctor Moreno, de cap, en el 82, que se'n va anar per damunt del travesser.

Estava ja tot fet a Cornellà-el Prat, però Colunga va accelerar el ritme en el qual es van buidar les grades. De nou després d'una jugada de Sarabia, el davanter va rematar a plaer. El Getafe suma per primera vegada a camp contrari i la seva segona victòria seguida. A l'inrevés que els periquitos, dues derrotes consecutives i primera vegada que cauen a casa.