Àlex Rins (KTM) va ser el gran protagonista dels entrenaments del Gran Premi de l'Aragó de Moto 3. El barceloní no només es va endur la pole position sinó que ho va aconseguir després de polvoritzar l'anterior rècord del circuit de Motorland i va deixar els seus rivals a més de set dècimes de segon. Tot i el cop d'efecte del seu rival, Maverick Viñales (KTM) és optimista. El pilot rosinc després de la sessió cronometrada reconeixia que la volta que havia aconseguit Rins era "impressionant" però que ell té el "ritme necessari per anar al màxim" en la cursa d'avui. Una velocitat que el gironí espera aprofitar per retallar uns quants dels 19 punts d'avantatge que manté el líder Lluís Salom (KTM); el mallorquí ahir no va brillar i arrencarà lluny del davant, des del vuitè lloc.

La clau per aconseguir-ho, segons Viñales, és "no molestar-nos" amb Rins i Àlex Márquez (KTM), que va assolir el tercer lloc de la graella.

En la sessió d'ahir, Rins va marcar un registre inicial d'1:59.796, nou rècord, però va continuar la seva línia ascendent i l'únic que va semblar poder donar-li rèplica va ser Viñales, que va arribar a estar a 33 mil·lèsimes de segon. Tot i això, en els minuts finals el barceloní va encadenar una sèrie de voltes ràpides en les quals va desmuntar les aspiracions de l'altempordanès. De la seva banda, Isaac Viñales (FTR Honda) sortirà des d'una discreta 23a posició.

Terol marca el ritme de Moto 2

Nico Terol (Suter) ja té la seva primera "pole" a la categoria de plata. La va aconseguir despres de manar durant gairebé tota la qualificació; tan sols Tito Rabat (Kalex) va disputar-li el primer lloc de la graella sense èxit. La cursa d'avui és una bona oportunitat perquè Pol Espargaró (Kalex), que surt tercer, retalli diferències al líder Scott Redding (Kalex), qui arrencarà tretzè.