El Barça del Tata Martino va aconseguir la millor arrencada de la història del club a la Lliga, en sumar la seva setena victòria, per 0-2 davant l'Almeria, un triomf marcat per la lesió de Leo Messi, que es va retirar amb un dolor al bíceps femoral dret poc després d'anotar el primer gol. El Barcelona no va patir per sumar els tres punts a Almeria, perquè va sumar la victòria amb un parell d'espurnes de qualitat, un de Messi a la primera part i un altre de Xavi en la segona, que va aprofitar Adriano per marcar el zero-dos i sentenciar.

La mala notícia va ser la lesió muscular de Messi, que es perdrà diversos partits. Mentrestant, l'Atlético de Simeone va clavar una pica al Bernabeu amb molta autoritat (0-1), provocant l'enuig de l'afició 'merengue' cap el seu equip.

Respecte el partit blaugrana, l'Almeria va posar treball i solidaritat per incomodar el conjunt blaugrana. No obstant això, de sortida va tenir poques arribades perquè l'equip de Tata Martino patís. A la primera part, de fet, el conjunt blaugrana només va xutar un parell de vegades entre els tres pals, primer amb un llançament d'Iniesta, en el minut 8, que Esteban va refusar a córner i, després, un altre de Messi que va avançar el Barcelona, en una jugada del seu estil. L'argentí va arrencar des de la banda dreta de l'atac blaugrana i va buscar la perpendicular per llançar un fort tret que, després de donar en el pal dret de la meta d'Esteban, va posar en avantatge el Barça.

El blanc-i-vermells, malgrat el gol encaixat, no van caure en el desànim. Amb una bona basculació, va seguir impedint que el futbol alegre del Barcelona apare?gués. L'Almeria es va prendre la llibertat, fins i tot, de buscar la porteria contrària. En el minut 39, Piqué va posar fi a una gran jugada d'Aleix Vidal. En el minut 45, l'ocasió va ser de Rodri, que va aprofitar un servei de Soriano per plantar-se davant Valdés i provocar la gran intervenció del porter barcelonista.

La segona part va oferir un Barcelona una mica diferent, més pròxim a la meta d'Esteban. Va treure el seu futbol, el del toc, per intentar aprofitar que a l'Almeria li faltaven les forces, després d'haver mantingut la intensitat a la primera part, i una acció de Xavi, en el 55, va posar fi al partit. El centrecampista va assistir a Cesc, que va entrar per la banda esquerra i li va posar a Adriano perquè marqués. Aquí va acabar un partit al qual li va sobrar mitja hora. Tot i així, l'Almeria va buscar el seu gol de l'honor i el Barcelona, el tercer. Ni un ni un altre van aconseguir el seu objectiu, però el conjunt blaugrana va resguardar un triomf de rècord.