Sis punts de nou possibles. El Girona ha fet un molt bon inici de temporada lluny de Montilivi, només enfosquit pel partit de Jaén, i les victòries als camps de l'Eibar i el Lugo ja estan al sarró d'un equip que, a dia d'avui, encara no ha pogut comptar ni un sol minut amb alguns dels seus teòrics jugadors de referència. Avui, però, els de Ricardo Rodríguez juguen a Còrdova contra l'equip que encaixa menys gols de la lliga i que, a diferència d'Alabès, Eibar, Numància o Lugo, aspira a ser present fins al final en la lluita per l'ascens tot i no tenir els noms del Las Palmas (botxí dels gironins ara fa una setmana a Montilivi). De fet el Còrdova, que encara no ha perdut cap partit al seu estadi, pot ser un dels líders de la classificació al final del dia d'avui sempre que guanyi el Girona i el Recreativo perdi a Saragossa.

"Anem a Còrdova amb la idea de sempre, competir, disputar el partit i fer les coses bé per mirar de sumar una nova victòria", explica Ricardo Rodríguez que, però, també és conscient que el partit d'aquesta tarda al Nuevo Arcángel (a les cinc i sense televisió en directe) no serà fàcil per més raons que el potencial local. No ho serà per les sis baixes per lesions, importants tant qualitativament com quantitativament, que minven una plantilla, ja de sortida, prou curta. Jandro, Moisés Hurtado i David García eren baixes més que sabudes; Timor i Iván es van lesionar diumenge contra el Las Palmas i, ahir, abans de marxar, va arribar la mala notícia que, en contra del que s'esperava, Chus Herrero encara no està en condicions de jugar. El central aragonès continuava amb molèsties en l'entrenament i el seu lloc a la llista el va agafar el jove del filial Albert Vivancos. Ell i Fran Pérez són la representació de l'equip de Primera Catalana en l'equip que avui s'enfrontarà al Còrdova. Al llarg de la setmana, a banda de la poc probable entrada del recuperat Chando a l'equip titular, els dubtes al voltant de l'equip titular es focalitzaven en el substitut de David Timor. La posició més endarrerida del mig del camp tenia tres pretendents: Richy, Pere Pons i Chus Herrero. Aquest darrer ja ha caigut de la llista i, sobre el paper, Richy tindria més opcions de jugar que Pons perquè Ricardo Rodríguez veu el de Sant Martí Vell més que com a interior, la posició de Matamala i Eloi, que no pas de pivot defensiu. Per a la resta de l'equip, Ricardo té ben poc marge. Ramalho ocuparà la plaça d'Iván López i, a davant, si no entra Chando jugaran els mateixos del partit de Las Palmas si Jofre no s'acaba fent amb un lloc de sortida en detriment de Juanlu o, fins i tot, de Gerard Bordas.

A l'altra banqueta, un altre tècnic molt jove com Pablo Villa té el seu maldecap principal a la banda esquerra de la defensa. No té cap dels dos laterals. Samuel està sancionat i Raúl Bravo és baixa per lesió. El jove Dani Espejo, única novetat de la convocatòria, podria ocupar el seu lloc si Villa no vol remoure moltes més peces canviant de banda l'holandès Janse, fet que crearia un buit al lateral dret on, fins i tot, podria acabant anant a parar l'ex-Girona Luso Delgado.