L'argentí Leo Messi va haver d'abandonar en el minut 28 el partit Almeria-Barcelona, com a conseqüència d'una lesió al bíceps femoral de la cama dreta. El davanter, autor del 0-1 del partit, es va retirar del camp en notar unes molèsties després de realitzar una pressió sobre un rival. En el seu lloc va entrar Xavi Hernández.

Després d'aquest primer ?diag?nòstic, el Barcelona va informar que el jugador se sotmetrà avui, diumenge, a més proves per concretar la lesió i el període de recuperació. Alguns mitjans digitals ja parlaven ahir al vespre d'un parell o tres setmanes de baixa. Després del partit, Gerardo Martino va dir que Messi "aparentment té un petit tema muscular" a la part posterior de la cuixa si bé "fins que li facin estudis, és difícil saber-ne la gravetat". El tècnic blaugrana va explicar que va decidir posar en el seu lloc Cesc Fábregas perquè "ho fa amb molta naturalitat en aquesta posició de fals '9', ell té més característiques de volant i Leo de davanter", encara que va intentar "mantenir les formes de l'equip dins del que habitualment s'ha fet" i que fos Cesc que ocupés aquest lloc.

"Teníem l'opció de posar un davanter, Neymar o Cristian Tello i Alexis hauria anat a jugar de 9, però en aquell moment no manejàvem el partit i vaig decidir que no havíem de canviar-ne molt l'estructura", va precisar Martino, que també va incidir que en el primer temps van cometre "imprecisions a l'hora de la circulació, amb pèrdua de pilotes que van provocar contraatacs de l'Almeria".

Leo Messsi havia marcat un golàs a la primera part, després d'associar-se amb Pedro, un gol que li permet col·locar-se com el cinquè màxim golejador de la història del futbol espanyol, amb 224 gols, superant el també barcelonista César Rodríguez, que s'ha quedat amb 223. Messi continua fent història i l'argentí, a qui encara li queden molts anys de carrera per endavant, pot trencar encara molt més rècords golejadors arribant a unes xifres que seran molt complicades de superar en un futur.