El Barcelona visita aquesta tarda el camp de l'Almeria (18.00, C+Liga/GolT) amb l'objectiu de signar una nova victòria que el mantingui com a líder de la Lliga i que serveixi, també, per marcar un rècord a l'equip blaugrana, ja que seria el setè triomf seguit des de l'arrencada de la competició.

A més, l'equip blaugrana visitarà l'Estadi Jocs Mediterranis després de signar el partit més complet des que es va posar en marxa el campionat, esborrant la Reial Societat amb una golejada a plaer després d'una primera meitat que va recordar les millors actuacions d'anys anteriors en una exhibició coral on Neymar, Leo Messi, Sergio Busquets i Marc Bartra van posar els gols. Precisament, el jove central es presenta com el recanvi natural de l'argentí Javier Mascherano, que va caure lesionat la passada jornada, mentre que en la davantera Martino podria donar descans a Neymar per tornar la titularitat a Pedro, Alexis Sánchez o Cesc Fàbregas.

Aquest últim, que va descansar en l'última jornada, és la principal novetat en la convocatòria del tècnic Gerardo Martino. Una llista en la qual novament no hi és el capità Carles Puyol, que segueix sense l'alta mèdica, malgrat que dijous completés el seu primer entrenament al mateix ritme que els seus companys des que va ser operat de la seva lesió al genoll.

Del possible rècord de victòries en va parlar ahir el Tata Martino, assegurant que no el preocupa superar la marca de set victòries consecutives, perquè si no guanyen la Lliga "no significarà gaire". L'argentí va reconèixer en roda de premsa que continuarà amb la seva política de rotacions, en afirmar que el partit en terres andaluses se'l planteja "amb un ull mirant" el duel d'aquest proper dimarts contra el Celtic de Glasgow, en Lliga de Campions. "Si fem set de set i no guanyem la Lliga, no significarà gaire. El més important és el que passi el maig que ve", va explicar.

Per això, va defensar les rotacions que, en les últimes setmanes, no han afectat el brasiler Neymar, un jugador que, segons Martino, "no jugarà indefinidament" perquè ha disputat vuit partits en 28 dies. "Neymar és el jugador, des d'agost, que més minuts ha jugat en el planter després de Valdés. He de protegir-lo i he de cuidar-lo. Haurà de descansar, perquè no m'interessa que arribi malament a la part final", va emfatitzar.

Francisco signa l'empat

Per la seva banda, el tècnic de l'Almeria, Francisco Javier Rodríguez, va admetre ahir que l'"empat el signo segur" en el duel d'avui contra el Barça, entenent que hi ha una "gran diferència" entre els blaugrana i el seu equip. "Si competim crec que ja estarà bé. Ens visita el millor equip del món i està clar que serà molt difícil. Hem de buscar que no tinguin el seu millor dia", va declarar.