Acostumat per copsar l'atenció gràcies a les seves assistències i els seus gols, el protagonisme de Jandro en aquesta temporada es resumeix, bàsicament, al seu estat físic. El termòmetre del Girona, com en el seu dia el va definir Raül Agné, fa massa temps que no marca la temperatura desitjada per a l'afició blanc-i-vermella, que no sap quan podrà gaudir d'un dels seus emblemes. Desaparegut del mapa al tram final de l'última campanya, on només va aparèixer el dia de l'Alcorcón per guiar l'equip cap a la victòria, Jandro encara no s'ha recuperat d'una lesió que fa mesos i mesos que li fa la guitza. Quan semblava que aquest mes podria tornar a jugar, el tècnic Ricardo Rodríguez avançava fa no gaires dies que el seu retorn podia ser "més tard" del que molts esperaven. Ahir, aprofitant la prèvia del partit contra el Còrdova i abans que ningú li ho preguntés, Ricardo va tornar a parlar de Jandro, detallant el seu estat actual i valorant quines són les seves opcions de cara al futur.

El de Mieres s'està tractant amb el doctor Ramon Cugat a Barcelona, on es desplaça diversos dies a la setmana per seguir un tractament i per ser avaluat. Mentre es troba a Girona, Jandro no només ha fet cursa, sinó que també ha tocat pilota en més d'una ocasió. Les sensacions són positives, però el futbolista nota alguna o altra molèstia i és aquí on els metges i el cos tècnic volen estar segurs. "Tenim dubtes de si aquestes molèsties neixen per haver colpejat la pilota o perquè té una sobrecàrrega al tendó", confessava Ricardo. El tècnic va avançar que aquesta propera setmana serà "clau" i que segurament dijous hi haurà la decisió final. No només s'arribarà a una conclusió sobre què és el que causa aquestes molèsties a Jandro, sinó que es triarà el camí a seguir. En el millor dels casos s'esquivaria el quiròfan, però existeix, en gran mesura, la possibilitat de ser intervingut. "Tot sembla indicar que la part afectada és més avall del que podríem pensar en un principi, en la inserció entre el tendó i el múscul. Això significaria una recuperació d'entre dos i tres mesos. Llavors estaria per jugar amb total garanties". Per tant, Jandro es convertiria un veritable fitxatge d'hivern per al Girona i la seva tornada quedaria fixada per als mesos de desembre o gener. "Aquest seria el pitjor dels casos, però en un primer moment vam pensar que la part afectada era més amunt i que l'operació comportaria una recuperació de cinc mesos. Però sembla que no serà així".

Moisés, sense terminis

L'altre lesionat de llarga durada de la primera plantilla del Girona és Moisés Hurtado. El de Badia, operat aquest passat mes de juliol per uns problemes al genoll, havia d'estar-se en principi uns dos mesos de baixa, però a dia d'avui encara no hi ha una data fixada per al seu retorn. Ricardo Rodríguez va confessar que en aquest cas "no hi ha hagut mai terminis" i que la seva recuperació la marcarà l'"evolució del mateix jugador". Va admetre el tècnic que es tracta d'un procés "llarg", però que es troba "en bon camí", encara que no va avançar quan el futbolista tornarà a vestir-se de curt.

"La setmana vinent començarà a córrer i llavors veurem com respon. De moment el seu genoll ja està sec, no té gens de líquid. L'evolució és bona", s'explicava. Un cop pugui córrer amb normalitat, Moisés Hurtado iniciarà la seva particular pretemporada, pel que la seva reaparició encara es preveu per d'aquí a força temps. "A diferència de Jandro, que ja fa temps que corre i toca pilota, en Moisés necessita una posada a punt molt més llarga que no pas la resta dels seus companys", va tancar.