Ben poques vegades els mitjans afins al FC Barcelona i els que simpatitzen amb el Reial Madrid han coincidit a l'hora de valorar un àrbitre. Fins ahir. La polèmica actuació de Muñiz Fernández al Martínez Valero d'Elx, perdonant l'expulsió de Sergio Ramos i assenyalant un inexistent penal sobre Pepe quan s'havia sobrepassat el temps afegit, va convertir-se ahir en un dels temes més comentats per la premsa, esportiva i també generalista. I no només els mitjans van fer-se'n eco; diverses veus vaig dir la seva sobre el tema. Totes elles, parlades i escrites, van coincidir. No veien penal en l'acció sobre Pepe i, a més, es posaven les mans al cap amb la victòria dels blancs, considerada per a la gran majoria com a injusta.

"Així guanya el Madrid", titulava el Mundo Deportivo, mentre que l'Sport subratllava el "robatori" que havia patit l'Elx. No van ser els únics. Información parlava d'"atracament" i també Marca i As se sumaven al discurs crític. El primer parlava d'un "engany" de Pepe per provocar "un penal fora de temps", mentre que el segon ho deixava ben clar amb el seu titular: "Bogeria de Muñiz". Per la seva banda, el diari El Mundo recordava el "controvertit" penal i recordava que l'àrbitre "havia d'expulsar Ramos" en una acció al primer temps.

Tant de rebombori continuava ahir fora de la premsa. Edu Albacar, jugador de l'Elx, va admetre que la Lliga fa "mala olor" i va deixar anar que el Reial Madrid pot rebre ajudes quan no pot guanyar "per joc". Sandro Rosell, mandatari del Barça, admetia que encara "no m'ho crec" Victoriano Sánchez Arminio, president del Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA), tot i admetre que arbitrar és molt difícil, va reconèixer que Muñiz Fernández "potser no estava en el moment propici" per xiular aquell partit. Tot i això, va assegurar que per als col·legiats "tots els equips són iguals. Quan ens confonem, igual ho fem amb l'equip gran com amb el petit".

Diversos mitjans avançaven ahir que el CTA té previst castigar Muñiz Fernández. Primer, per l'actuació de fa unes setmanes en un Barça-Sevilla i, un cop sigui estudiat, pel seu paper a l'Elx-Madrid de dimecres. L'asturià podria estar a la nevera fins a 6 o 8 setmanes.