El Girona va tornar a encaixar diumenge un gol de penal més d'un any després de l'última vegada. Apoño va ser l'encarregat d'executar la pena màxima amb què Sureda Cuenca va castigar els locals per una falta de Juncà i Becerra no va poder fer res per evitar el 0-2. L'última vegada que els blanc-i-vermells havien rebut un gol des dels 11 metres havia sigut en l'últim partit de la temporada 2011/12, el 2 de juny de l'any passat, a la Nueva Condomina de Múrcia, i curiosament l'àrbitre era el mateix que diumenge a l'estadi: el balear Pedro Sureda Cuenca. Aquell partit ja era intrascendent per un Girona que s'havia passat la major part de la temporada en llocs de descens i que gràcies a la mà de Javi Salamero va firmar una reacció que el va conduir a la permanència. Tot i no jugar-s'hi res, la victòria va ser visitant (1-2) gràcies als gols de Luso i Acuña.

El migcampista, ara a les files del Còrdova, va avançar el Girona al minut 25 i ja en l'inici de la segona part, Sutil va fer l'empat superant Mallo des del punt de penal precisament per una falta del mateix Luso. A sis minuts del final, i quan tot feia pensar que el partit acabaria amb empat, Acuña va donar la victòria als catalans (1-2) i els va deixar salvats per mèrits propis, sense la necessitat d'aprofitar el descens administratiu del Vila-real B. Aquella tarda Gerard López, ara comentarista de futbol a TV3, va penjar les botes, tot i que no va arribar a jugar i va veure els 90 minuts des de la banqueta. Una altra curiositat va ser que Jandro va errar un penal xiulat per Sureda Cuenca quatre minuts després del que havia servit a Sutil per empatar (el va aturar Javi Jiménez). Chando, ara al Girona, va ser titular amb l'equip grana.

La temporada passada l'únic penal en contra del Girona el va aturar Dani Mallo. Va ser en la 29a jornada, el 10 de març d'aquest any, contra l'Osca. El triomf va ser local per 2-1.