Tal i com vaig prometre la setmana passada, aquests dies m'he dedicat a repassar els equips titulars que han fet els altres equips que conformen la lliga de Segona Divisió, per saber-ne l'edat dels defensors utilitzats en cadasqun dels clubs, en aquestes primeres jornades de lliga.

I ves per on, les sospites de si el Girona FC havia presentat la defensa més jove del campionat amb l'alineació, a l'Anxo Carro de Lugo, d'Ivan López (20), Carles Mas (20) i David Juncà (19) eren absolutament fonamentades. Cap equip ha presentat fins ara una defensa tan jove. Ni tan sols els filials de Barça i Madrid. Sense anar més lluny, en el miniderbi de la setmana passada, els blaugrana només tenien un home de 20 anys a la defensa -Patric-; mentre que els blancs en varen alinear dos -Llorente i Deric.

Dit això, molts pocs equips de la lliga estan en disposició de fer defenses joves, entre altres coses perquè ni tan sols tenen jugadors d'aquestes edats a la plantilla.

Ben diferent de Girona on homes com Migue, Richy, Moisés Hurtado, Chus Herrero o David García, cohabiten amb d'altres com Mas, Junca, Pere Pons, Ramalho o Iván López. Una tàctica que segurament es fruit de tres paràmetres bàsics.

El primer és la gironització que des de fa temps s'està tornant a impulsar des dels despatxos de Montilivi. Un aspecte que segurament ja es volia fer, però que agafa vital rellevància per la necesitat econòmica de quadrar els pressupostos, que seria la segona explicació.

La tercera clau, també sota l'ampara del no desquadrar els números, ha estat buscar jugadors cedits per equips de primera fila, que han permès l'arribada de joves valors com Iván López, Ramalho o David Timor.

Amb tot això, els gironins han pogut veure, en només sis jornades, com els jugadors de casa estan tenint protagonisme, com l'equip té una gran part de jugadors joves amb ganes de còrrer i de triomfar i com tot plegat no és incompatible amb tenir bons resultats, tot i el 0-2 d'ahir. I potser seria injust no atribuir part d'aquesta aposta al propi tècnic Ricardo Rodríguez. L'asturià, que en el seu dia va portar el juvenil del mateix Girona FC, també va estar a les escoles de formació que tenia el Real Madrid a Mèxic, va dirigir el filial del Màlaga i més recentment dirigia la selecció sub-17 de l'Arabia Saudí. Està acostumat a treballar amb els joves i no només no li fa por fer-ho, sinó que hi confia plenament, malgrat jugar una lliga tancompetitiva com la Segona A i fer-ho en l'any de la seva estrena personal a la LFP.