La selecció espanyola va endolcir la seva actuació a l'Eurobàsquet d'Eslovènia, després que divendres es quedés sense disputar la final, amb la medalla de bronze; un premi que permet a l'equip entrenat per Orenga mantenir el seu idil·li amb el podi. La d'ahir va ser la setena medalla de la selecció en vuit anys després de l'or del Mundial del Japó 2006, la plata de l'europeu d'Espanya 2007, la plata olímpica de Pequín 2008, l'or europeu de Polònia 2009, l'or europeu de Lituània 2011 i la plata olímpica de Londres 2012.

Croàcia no va tenir cap oportunitat. L'equip balcànic va començar a perdre el tercer lloc abans que s'iniciés el partit, quan va adaptar-se a les característiques de l'equip espanyol i va renunciar a jugar amb un "quatre"genuí per fer-ho amb tres "petits". Va voler gua?nyar a la selecció espanyola amb les seves mateixes armes i va pagar-ho ben aviat. Els quatre primers minuts, amb una defensa en zona dels croats per intentar agafar el pols al partit, van ser de clar domini espanyol (11-2). L'absència de Damir Markota, per lesió, va reduir la rotació de pivots i Jasmin Repesa va preferir utilitzar a Zoric de fals "cinc" abans que jugar amb Andric.

Amb una defensa individual les coses van anar millor pels balcànics, perquè els d'Orenga van fallar diversos llançaments, cosa que va permetre que el marcador s'igualés (17-16, min. 8). Dos triples consecutius de Sergio Llull van arreglar la crisi momentània per la qual havien passat els espanyols i va aconseguir tancar el primer període amb un 23-18 al marcador.

En el segon parcial la tàctica croata va ser situar pivots petits com Zoric per intentar treure Marc Gasol del seu espai d'influència, alhora que en defensa col·lapsaven la zona. Durant una bona estona el partit va mantenir la igualtat, ja que Bogdanovic s'havia convertit en el principal malson de la defensa espanyola. Però Llull va tornar a brillar abans del descans per situar el combinat espanyol onze punts per davant al descans (47-36).

Espanya sentencia el partit

A la represa, Llull va seguir amb el canell calent i Marc Gasol cada vegada es feia més gran sota les anelles. Els quinze punts d'avantatge del final del tercer quart (63-48), després d'un 7-1 en els tres últims minuts deixaven clar que el bronze aniria a parar a l'equip espa?nyol. L'eliminació per personals de Zoric en el minut 32 va acabar de deixar sense possibilitats el quadre croat.