El Barcelona es va entrenar ahir al matí a la Ciutat Esportiva per preparar el partit de demà al vespre contra la Reial Societat al Camp Nou (20:00, Canal+1), i ho va fer amb Sergio Busquets, que dissabte a Vallecas no va jugar per entrar en les rotacions, i amb el capità Carles Puyol, a qui s'espera aviat amb l'alta mèdica.

Va ser una sessió habitual, en la qual els titulars van participar amb una programació més suau que la resta per recuperar-se del partit de dissabte Madrid, on els blaugranes van guanyar i es van afermar amb un cinc de cinc en el lideratge, del qual no han pogut desenganxar a l'Atlètic de Madrid, empatat a punts però amb menys gols.

A Vallecas, el Barcelona va tornar a tancar un partit amb una golejada (0-4), igual com ho van fer dimecres amb l'Ajax (4-0) a la Lliga de Campions, però si els dubtes van créixer contra l'equip holandès, han augmentat, si és possible, en el seu partit a Vallecas.

Derrotats en posessió

De fet, i tot i ser molt efectius amb un Pedro trigolejador, el Barça va perdre una mica de la seva essència, que és tant com la pèrdua de la pilota i del control del joc. Malgrat haver claudicat en percentatge de possessió contra el Rayo, no sembla que aquesta situació hagi inquietat ni el tècnic, Gerardo Martino, ni cap jugador, molt conformes amb replegar-se i sortir al contraatac.

Aquesta ha estat en certa mesura la carta de presentació dels últims partits d'un Barça que, lluny d'aclaparar els seus rivals amb el domini de la pilota, ha cedit la pilota, el control de la mateixa i ha optat per variants com tancar bé la defensa amb el grup compacte i ser letals al contraatac.

Ajax i Rayo, dos equips de bon toc i que s'agraden movent la pilota, per un moment van pensar que treure-li la pilota als barcelonistes era gairebé condemnar-los a l'ostracisme, però ha sorgit la versió més elèctrica de l'equip de Tata Martino, que és igual de contundent al contraatac, com quan dominava a plaer la possessió de la pilota.

Amb aquesta nova imatge i en el lideratge, el Barça es mesurarà demà al Camp Nou a una Real poderosa que aquest any haurà de recuperar la destacada imatge que va deixar la temporada passada a la Lliga amb la participació en la Lliga de Campions, on ja coneix la derrota en el seu debut, mentre que a la Lliga els empats (tres) s'imposen en el resultat final.

El Barcelona tornarà avui al camp d'entrenaments (11:00), sessió després de la qual s'esperen notícies de Carles Puyol i de la seva esperada alta, al mateix temps que Martino farà la prèvia de la jornada de lliga intersetmanal.