Sebastian Vettel (Red Bull) va aterrar a Singapur amb 53 punts de coixí en la classificació del campionat sobre el seu principal perseguidor, Fernando Alonso (Ferrari), però si alguna cosa el preocupava especialment era l'amenaça que li suposava el bon rendiment que podrien tenir els Mercedes en la cursa nocurna asiàtica. Un temor que, almenys fins ahir dissabte, el pilot ale?many va tallar de soca-rel. El cap de files de Red Bull va allargar ahir en la qualificació el domini que havia tingut en els entrenaments, però el que més va sorpendre va ser la manera com va aconse?guir la seva cinquena "pole position" de la temporada. En la Q3, la mànega definitiva, el de Heppenheim va marcar una volta rapidíssima en el seu primer intent i després se'n va anar als boxs per veure per les pantalles com els seus rivals s'esforçaven sense èxit per desbancar-lo en els últims instants de la sessió.

Massa (sisè) bat Alonso (setè)

Així, amb un registre d'1:42.841, Vettel arrencarà en la primera fila al costat de l'alemany Nico Rosberg (Mercedes), mentre que la segona línia la formaran el francès Romain Grosjean (Lotus) i l'australià Mark Webber (Xarxa Bull); amb el britànic Lewis Hamilton (Mercedes) i el brasiler Felipe Massa (Ferrari) en la tercera. Massa, un dels protagonistes de les últimes setmanes després de conèixer-se l'arribada a Ferrari del finlandès Kimi Raikkonen (Lotus) per córrer en el seu lloc la temporada que ve, va tornar a superar el seu company Alonso en la qualificació, igual que a Monza quan el brasiler va ser quart i l'asturià cinquè. Aquesta vegada Massa arrencarà sisè i Alonso setè.

Vettel no va tardar gaire a obtenir el seu millor registre en l'última ronda, en les primeres voltes va aconseguir una cronometrada tot just una dècima millor que el temps que havia aconseguit en la fase anterior (Q2), però suficient per assegurar-se la posició de privilegi a la graella d'avui al circuit urbà de Marina Bay. El líder del Mundial això li va permetre el lixe d'aparcar el monoplaça al box quan faltava l'últim minut de classificació, instants que va aprofitar Rosberg per classificar-se segon a 91 mil·lèsimes de Vettel, mentre l'australià Mark Webber (Red Bull) passava per davant del francès Romain Grosjean (Lotus), per aconseguir la tercera marca.

La sorpresa de la qualificació la va protagonitzar el mexicà Esteban Gutierrez (Sauber), qui per primera vegada va entrar en la Q3. Abans, el finès Kimi Raikkonen (Lotus) havia decebut en la ronda anterior (Q2) en la que va caure eliminat al costat del mexicà Sergio Pérez (McLaren), de manera que tots dos pilots ocuparan la setena línia de la graella d'un circuit que és conegut per la seva il·luminació que permet competir de nit i per les dificultats que tenen els pilots per trobar llocs per avançar.