Amb el cap cot. Així és com va marxar ahir el filial de l'Espanyol del Municipal de Llagostera. Ho van fer de la mateixa manera que ja ho han fet aquesta temporada les joves promeses del Vila-real i un Lleida que va caure en el darrer instant. Si aquests dos equips no van trobar-se còmodes en les petites dimensions del Muncipal de Llagostera, els de Manolo Márquez sí sabien, a la primera part, què havien de fer i trobaven opcions per combinar.

El darrer fitxatge de l'estiu del Llagostera, Álex Cruz, va estrenar-se ahir en l'onze inicial de Lluís Carrillo i Oriol Alsina, que també van situar Enric Pi al lateral esquerre i a Jordi López i Tito al doble pivot, en detriment de Pitu. Amb el migcampista saltenc a la banqueta i el sistema 4-2-3-1, els locals no oferien la impressió d'estar dins el partit. Faltava actitud.

El primer en avisar va ser Álex Cruz, amb un xut des de dins l'àrea, però l'Espanyol no va tardar en avançar-se al marcador. Una falta lateral gairebé acaba en gol després del rebuig de Tarradellas i, en el córner següent, la pilota va acabar fora l'àrea, on Xavi Puerto va engaltar una excel·lent rematada que va acabar al fons de la porteria. Al Llagostera se li girava feina. No era el seu dia. El clar exemple és el xoc entre Masó i Tito, que va acabar amb els dos jugadors amb un trau al cap i els locals amb nou homes al terreny de joc per uns instants. Ambdós jugadors van haver de sortir del camp per rebre cures mèdiques i afegir-se així a la moda d'Enric Pi, que també duia el cap embenat pel cop sofert contra l'Huracán.

Si el primer gol de Xavi Puerto ja va ser espectacular, Enric Pi no va voler ser menys. Després d'un cop de cap de Chamorro, el de Granollers va recollir la pilota des de fora l'àrea i va engaltar un xut que va entrar a l'escaire esquerre de Pau. Quedaven només quatre minuts pel descans i el gol arribava en un moment clau per refer les esperances de victòria dels blaugrana. Encara va haver-hi temps, però, pel segon gol de l'Espanyol. En un penal provocat per Lobato, Canario va rematar a l'esquerra de Moragón, que va encertar la trajectòria de la pilota i va aturar la pena màxima. El rebot va acabar a les cames del davanter blanc-i-blau, que va rematar a plaer. Amb aquest segon gol visitant, el Llagostera -que ahir seguia vestint de blanc a l'espera de les noves samarretes- marxava al vestidor resignat, però va tornar a la gespa amb ganes de remuntar.

Pitu i Nuha, canvis claus

Lluís Carrillo i Oriol Alsina van moure fitxa i l'equip va passar al 4-4-2 habitual. Pitu i Nuha van entrar en substitució d'un damnificat Tito i un espès Álex Cruz. Els canvis van donar la raó als tècnics en només dos minuts. Un córner centrat mitjançant el peu esquerre de Pitu va acabar amb una rematada de cap de Nuha. L'empat a dos arribava amb la mateixa fórmula que el primer gol realitzat dues setmanes abans contra el Lleida: acumulant quatre homes al primer pal i dificultant, així, la sortida del porter.

En el seu debut al Municipal, Nuha va mostrar-se molt actiu i va aprofitar la seva alçada per caçar totes les pilotes altes. A diferència de la primera part, el Llagostera duia la iniciativa del partit i buscava la remuntada completa. Era un equip ambiciós. I el tercer va arribar. Després d'un córner i un embolic de cames fora l'àrea, la pilota va ser per l'equip que tenia més ganes. Tarradellas, des de la frontal, va deixar la pilota per a Pitu. Aquest va fer una rosca creuada i, tot i l'estirada de Pau, la pilota entrar. El Llagostera havia fet la feina i només faltava controlar la resta del partit. L'Espanyol havia desaparegut i Nuha i Chamorro, amb un xut al pal i un gol anul·lat per fora de joc, van tenir ocasions per fer el quart gol local. Amb aquesta tercera victòria consecutiva a casa, els gironins es mantenen a la part alta de la taula i viuen un inici de somni en el qual, després de cinc jornades, segueixen invictes.