Un nou rècord europeu i mundial a Empuriabrava. Ahir les instal·lacions de l'Skydive, que acullen des de dimecres un esdeveniment internacional de paracaigudisme, van registrar una nova meta: 96 saltadors van superar la xifra de 80 que s'havia aconseguit al continent europeu en la modalitat de "Frefly" o caiguda lliure. La complexitat d'aquest salt es troba en la velocitat de caiguda dels saltadors que és de 250 km/h tot i que pot arribar fins als 350.

Aquest, però, no va ser l'únic que s'ha aconseguit en els darrers dies. Precisament ahir 106 paracaigudistes van superar el rècord europeu i mundial en la modalitat de formació seqüencial que havien registrat just un dia abans. En aquesta ocasió, els saltadors d'elit van aconseguir-ho en aquesta modalitat en cinc punts de la mà, a diferència dels dos que havien aconseguit divendres.

Aquesta disciplina de salt consisteix en recrear una seqüència de formacions de 100 paracaigudistes realitzant dues formacions diferents en un mateix salt.

Inicialment, estava previst batre només el rècord europeu però, després de nombrosos entrenaments i proves, van decidir intentar superar el mundial de salt en aquesta modalitat aconseguit fa dos mesos amb 101 paracaigudistes a Rússia.

"Un referent mundial"

Amb aquests dos objectius aconseguits i superats, els organitzadors i gestors del centre consideren que l'aeròdrom d'Empuriabrava es consolida així com una "potència mundial" en el paracaigudisme. De fet, l'esdeveniment "Skydive European Challenge Empuriabrava" ha superat totes les expectatives de batre rècords aconseguint-ne més dels previstos i aplegant més de 300 saltadors professionals de 24 països per promocionar el centre.