Tres gols de Pedro Rodríguez i un de Cesc Fàbregas van ser suficients perquè el Barça marxés de Vallecas amb els tres punts. Tot i el resultat final, els blaugrana van aconseguir una victòria molt treballada a Vallecas davant un Rayo que va destacar per la seva valentia i que va poder marcar a la primera meitat per mitjà de Roberto Trashorras, que va fallar un penal. El Barcelona, que compta els seus partits de Lliga per victòries, es va plantar a Vallecas disposat a buscar un nou triomf però també a intentar recuperar la seva millor versió futbolística: basat en els seus principis de joc intens, ràpid i vertical. Però els de Paco Jémez els van posar les coses difícils i no els van deixar jugar a plaer.

El Rayo, lluny d'arronsar-se per la visita del vigent campió, va saltar a la gespa amb un onze molt renovat, en què destacava la presència a l'extrem esquerre del colombià Johan Mojica, que debutava en el campionat i al primer minut va comandar la primera acció de perill del partit.

Dos minuts després, un cop de cap d'Alberto Perea al cor de l'àrea el va treure Víctor Valdés sota pals, evitant l'eufòria a les grades del coliseu de Vallecas.

A partir d'aquest instant, el Barcelona va buscar la possessió, va començar a combinar i va anar acostant-se amb molt perill a la porteria defensada per Rubén Martínez, que va exercir com un jugador de camp més per les seves nombroses intervencions amb els peus des de fora l'àrea. El Barça va començar ahir a l'Estadi de Vallecas amb un onze inicial amb rotacions. Les principals novetats eren la presència de Martín Montoya al lateral i la d'Alex Song formant parella al mig del camp amb Xavi Hernández. Als visitants els va costar controlar els temps del partit i assentar-se sobre la gespa, en part, per la valentia que va mostrar el Rayo, que també va buscar la possessió i no va renunciar a la seva idea de sortir amb la pilota jugada des del darrere.

Pedro obre la llauna

Algunes espurnes de qualitat de l'argentí Leo Messi i un parell de rematades de Neymar, una que va anar desviada i una altra que va treure Tito a l'àrea petita quan Rubén estava vençut, van poder obrir el marcador, tot i que el resultat es va mantenir igualat fins al minut 33. Va ser llavors quan Messi, que ahir disputava el seu partit 250 en Lliga, va recollir una pilota a la línia de tres quarts, es va desfer dels defensors i va fer una passada a la dreta perquè Pedro, amb l'esquerra, ajustés la pilota al pal canviat de Rubén. L'alegria semblava que li duraria poc al Barcelona, ja que el col·legiat va decretar penal, tot just quatre minuts després, per una falta d'Adriano sobre Trashorras dins l'àrea. El capità del Rayo va tirar fort i al centre i Valdés, que ja tenia estudiat a l'ex del Barça, no va tenir problema per aturar la pilota.

El Rayo acaba desarmat

Només començar la segona meitat, el Barcelona va ampliar la seva diferència per mitjà de Pedro. El canari va anticipar-se al seu marcador per rematar a gol una centrada rasa de Cesc Fàbregas des de l'esquerra. Aquest gol va acabar per desarmar el Rayo, sobretot en l'aspecte anímic, tot i que no va deixar d'intentar-ho fins al final.

L'entrada del davanter argentí Joaquín Larrivey no va ser el revulsiu esperat i tant Gerard Piqué com Javier Mascherano -els dos centrals del Barcelona- no van tenir problema per frenar les poques aproximacions dels locals fins al final. El brasiler Neymar, que va voler apuntar-se a la festa golejadora i va estar a punt d'anotar amb un xut que va estavellar-se en un pal als 66 minuts, va servir poc després en safata una pilota a Pedro, que només va haver d'empènyer l'esfèrica per anotar el tercer.

El conjunt madrileny, ja amb els braços caiguts, va jugar els últims minuts sense poder posar oposició al joc dels de Gerardo Martino, que va aprofitar per arrodonir la seva golejada amb un gol de Cesc Fàbregas a passada de Xavi Hernández.

L'entrada d'Andrés Iniesta i Cristian Tello en els compassos finals va aportar frescor al joc dels catalans, que no va cessar en la seva obstinació per buscar el cinquè gol, sobretot per mitjà de Leo Messi, que va tenir diverses ocasions al llarg del partit però no va encertar a rematar entre els tres pals.