Tres gols de Pedro Rodríguez i un de Cesc Fábregas han donat al Barcelona una victòria molt treballada a Vallecas (0-4) davant un Rayo que va destacar per la seva valentia i que va poder marcar en la primera meitat per mitjà de Roberto Trashorras, que va fallar un penal.

El Barcelona, que explica els seus partits de Lliga per victòries, es va plantar a Vallecas disposat a buscar un nou triomf però també amb la intenció de recuperar la seva millor versió futbolística basada en els seus principis de joc intens, ràpid i vertical que, no obstant, no va poder dur a terme.

El Rayo, lluny d'arrugar-se per la visita del vigent campió, va saltar a la gespa amb un onze molt renovat, en el qual destacava la presència en l'extrem esquerre del colombià Johan Mojica, que debutava en el campionat i al primer minut va realitzar la primera acció de perill del partit.

Dos minuts després, un cop de cap d'Alberto Perea al cor de l'àrea va ser rebutjat per Víctor Valdés sota pals, portant l'eufòria a les graderies de l'estadi.

A partir d'aquell instant, el Barcelona va buscar la possessió, va començar a combinar i va continuar apropant-se amb molt perill a la porteria defensada per Rubén Martínez, qui va exercir gairebé com un jugador de camp per les seves nombroses intervencions amb els peus fora de l'àrea.

Al Barcelona, avui amb el camerunès Alex Song en l'onze formant parella amb Xavi Hernández, li va costar conduir els temps del partit i assentar-se sobre la gespa, en part per la valentia que va mostrar el Rayo, que també va buscar la possessió i no va renunciar a la seva idea de sortir amb la pilota jugada des del seu camp.

Alguns detalls de qualitat de l'argentí Leo Messi i un parell de rematades de Neymar, un que es va sortir desviat i un altre que va treure Tito a l'àrea petita quan Rubén estava vençut, van poder obrir el marcador, tot i que el resultat es va mantenir igualat fins al minut 33.

Va ser llavors quan Messi va recollir una pilota a la línia de tres quarts, es va desfer dels seus defensors i va passar a la dreta perquè Pedro, amb l'esquerra, ajustés la pilota al pal canviat de Rubén.

L'alegria semblava que li anava a durar poc al Barcelona, ja que el col·legiat va xiular penal, amb prou feines quatre minuts després, per una falta d'Adriano sobre Trashorras dins l'àrea. El capità del Rayo va tirar fort i al centre i Valdés no va tenir problema a enviar la pilota a córner.

Tan sols començar la segona meitat, el Barcelona va ampliar la seva diferència per mitjà de Pedro, qui es va anticipar al seu marcador per rematar a gol un centre ras de Cesc Fábregas des de l'esquerra.

Aquest gol va acabar per desarmar el Rayo, sobretot en l'aspecte anímic, malgrat que no va deixar d'intentar-ho fins al final. L'entrada del davanter argentí Joaquín Larrivey no va ser el revulsiu esperat i tant Gerard Piqué com Javier Mascherano, els dos centrals del Barcelona, no van tenir problema per frenar els pocs atacs dels locals fins al final.

El brasiler Neymar, que va voler apuntar-se a la festa golejadora i a punt va estar d'anotar amb un xut que es va estavellar al pal als 66 minuts, va servir poc després en safata una pilota a Pedro, que tan sols va haver d'empènyer la pilota per anotar el tercer.

El conjunt madrileny, ja abatut, va jugar els últims minuts al ritme del Barcelona, que va aprofitar per arrodonir la seva golejada amb un gol de Cesc Fábregas a passada de Xavi Hernández.

L'entrada d'Andrés Iniesta i Cristian Tello en els compassos finals va aportar frescor al joc del Barcelona, que no va cessar en la seva obstinació de buscar el cinquè, sobretot per mitjà de Leo Messi, que va tenir diverses ocasions al llarg del partit però no va encertar a rematar entre els tres pals.