La Unió ha maleït contra el Cornellà haver partit peres amb l'autèntica llaminadora del joc, el gol. Els blanc-i-blaus han rebut un clatellot del tot immerescut després d'un duel prou equilibrat en què els visitants han estat més murris a la zona de mines (1-3). De fet, quan encara no havia passat res, un cacau de falta de Joel des d'uns 25 m ha suposat el 0-1, tot i l'esforç de Reig per evitar-ho -el porter ha desviat el cuir abans que aquest topés amb el pal esquerre i reposés a la xarxa (8').

El Figueres ha estat una estona marejat -una centrada d'Israel des de l'esquerra ha estat a punt de convertir-la en or Óscar amb un cop de cap forçat al segon pal (12')- també perjudicat per la lesió de Cornellà, que amb una luxació a la clavícula dreta ha hagut de marxar abans d'hora del camp (20'). Valent, però, l'equip local s'ha refet. Una internada salvatge de Baruc des de l'esquerra no ha trobat porteria (23') abans que la primera arribada dels de casa signifiqués l'1-1, de Serra, que atent a la rematada de Bonaventura -que ha recollit una bona passada de Pedro, ha empès a la xarxa el refús del porter al xut del davanter (33').

Els de Punsí havien agafat embranzida i fet el que semblava més complicat. Però han hagut de recular després que Baruc enganxés una pilota perduda a la frontal i amb la cama dreta fes un tir ajustat al pal esquerre (37'). Amb l'1-2, que el Cornellà ha establert bàsicament al potencial del seu arsenal ofensiu -que no precisament per joc, el Figueres, a estones massa prudent a la seva parcel·la, hauria pogut retornar el repartiment de dígits amb un parell de rematades, de Bonaventura (40') i d'Ivan Cristino (44'), un pèl desviades.

Al segon acte, els figuerencs han vist castigada la seva ineficàcia, malgrat que hi han posat tot l'interés per capgirar el tràngol fent-ho bé. De fet, la Unió ha estat millor que el seu rival, que ha tingut poc contacte amb la possessió, però no se n'ha sortit quan ha estat capaç de generar perill. D'entrada, l'àrbitre s'ha engollit el que ha semblat un clar penal a Serra a l'àrea de l'Albera (47'), poc abans que una centrada-xut de Pedro des de l'esquerra creués l'àrea petita sense que ningú alterés la seva trajectòria (55'). La tossuderia dels de casa només l'ha truncat una mitja tisora de Baruc des del balcó de l'àrea que Reig ha atrapat en dos temps (57').

D'aquí fins al final, qui ha burxat més ha estat el Figueres, que ha fet el suficient per empatar -una doble rematada de Pol i Barrera que Bermúdez ha interceptat (65'), una arribada de Jairo davant del porter verd que aquest ha resolt bé (71') i un xut d'Ivan Cristino que un defensor ha obstaculitza,t en una acció en què s'ha reclamat penal per mans del jugador barceloní (71'). La inèrcia feia pensar en què els locals acabarien trencant el càntir... i no ha estat així. Quan el partit moria, una passada de Joel des de la dreta l'ha engaltat a la xarxa Matamala al segon pal (86'), esmicolant les il·lusions d'un Figueres sencer que només ha esparracat la bona punteria dels del Llobregat.

Fitxa tècnica

UE Figueres: Reig, Barrera, Mabil, Busquets (Jairo, 70'), Argi, Ferran Grau, Pedro del Campo, Cornellà (Ivan Cristino, 20'), Teixi (Pol, 60'), Bonaventura i Serra.

UD Cornellà: Bermúdez, Joel, Pol, Cazorla, Israel, David, Dani Martí (Luis, 61'), Pep Caballé, Óscar (Matamala, 81'), Baruc i Juli (Enric, 73').

Àrbitre: Vicente Alexandre Muñoz Baquero, de Terrassa, amb Nizar Chafir i Daniel Galera Serrano com a assistents. Ha amonestat Ferran Grau, Pol Compte i Adrià Serra, de la Unió, i Pep Caballé, del Cornellà.

Gols: 0-1: Joel (8'); 1-1: Serra (33'); 1-2: Baruc (37'); 1-3: Matamala (86').

Espectadors: Prop de 400.