L'eufòria pel possible ascens a Primera va generar a finals de la temporada passada una autèntica bogeria col·lectiva per veure el Girona. Montilivi va vessar contra l'Alcorcón i l'Almeria en els dos partits de play-off, però abans també ho havia fet en una apassionant recta final de lliga que va dur plens històrics contra el Barça B i el Jerez, entre d'altres partits. En aquells moments d'èxtasi el club va arribar a tenir gairebé 8.000 abonats, que tot just dos mesos després són una mica més de la meitat: 4.784. En les últimes dues setmanes, des de l'inici de la nova temporada, s'han tramitat més d'un centenar d'altes i s'espera que amb el final de les vacances, al setembre el ritme agafi embrantzida. El primer objectiu és arribar als 5.000 socis, una quantitat que sembla a l'abat a curt termini.

En comparació amb la resta de clubs de la Lliga Adelante, el Girona està situat ara mateix a la zona mitjana-baixa, tot i que relativament a prop de la zona mitjana-alta. Els blanc-i-vermells superen en abonats Sabadell, Numància, Eibar, Alcorcón, Lugo i Ponferradina i tenen números molt similars als del Mirandés, Jaén i Hèrcules, que es mouen al voltant dels 5.000. El Tenerife marca un punt d'inflexió en el rànquing fent el salt als 7.000 socis. A partir d'aquí destaquen les masses socials del Las Palmas (9.800), Còrdova (10.032), Mallorca (10.408) i ofereixen números de Primera l'Sporting (16.000), el Saragossa (20.000) i el Deportivo (21.000). Si el Girona aconseguís tornar als 8.000 abonats de finals del curs passat se situaria entre el setè i el vuitè lloc del rànquing.

"El nombre d'abonats va creixent dia a dia i això és una bona noticia per a nosaltres. Treballem perquè així sigui, per aconseguir que la família del Girona FC sigui cada dia més gran", deia ahir el president Joaquim Boadas. Segons ell "el nostre és un projecte a llarg termini i a poc a poc anirem creixent en l'aspecte social i també esportiu". Un dels aspectes on més s'incideix des de Montilivi és en el de vendre la marca Girona en l'àmbit de província: "L'esport va lligat al coneixement d'un territori", recorda Boadas.

Ha tornat la política de restricció d'invitacions i es recomana a tots els aficionats que es facin abonats. Les entrades per veure avui el Numància, per exemple, valen entre 15 i 40 euros, mentre que un abonament de gol per tot l'any es pot aconseguir per 110, amb descomptes segons franges d'edat. Ara el club té oberta una promoció per la qual a qui compri una entrada i es faci abonat, se li descomptarà el preu de la localitat del carnet. L'oferta acaba el 30 de setembre.