L'Almeria va impedir els aficionats del Girona de poder veure futbol de màxim nivell aquesta temporada. La històrica promoció perduda davant el conjunt andalús va deixar sense la somiada Primera Divisió el conjunt gironí i amb les ganes de veure Messi, Cristiano Ronaldo i companyia a Montilivi. Malgrat el desencís que va provocar no pujar, tothom va coincidir en el mèrit de la gran temporada dels de Rubi i la temporada ha quedat emmarcada en el llibre d'or de la història del club. Qui sap si el Girona competirà mai a la màxima categoria però el que sí que és una realitat és que un bon grapat de jugadors que hi estan triomfant han passat per l'estadi gironí en aquests darrers anys a Segona amb diversos equips.

Sense anar més lluny, els dos protagonistes del duel que va ancendre més espurnes a l'anada de la Supercopa entre Barça i Atlètic de Madrid, Jordi Alba i Diego Costa, coneixen bé Montilivi. Tant el lateral com el davanter brasiler van trepitjar l'estadi la temporada 2008-09 amb la samarreta del Nàstic i de l'Albacete respectivament i van aconseguir marcar-hi. Com ha demostrat els darrers cursos, Diego Costa, va ensenyar tota la seva agressivitat i va dur de corcoll Cañas i Serra fins aconseguir batre Ponzo. El partit va acabar amb 3-3 després que els d'Agné anivellessin un 1-3. També va sucar a Montilivi Jordi Alba. El tarragoní va posar l'ai al cor als de Salamero que es jugaven estacar la permanència. Al final, Cañas i Gerard López van capgirar el gol d'Alba i van sentenciar virtualment la salvació.

Com Diego Costa i Jordi Alba, altres jugadors ja consolidats a l'elit europea han deixat la seva petja a Montilivi. És el cas de l'asturià Michu, que va meravellar amb el Celta a la Copa el famós dia del "Salamero dimissió" (1-3) de la 09-10 o del congolès Cedrick. Michu brilla des de fa un any a la Premier League amb el Swansea gal·lès mentre que l'extrem ja és el nou ídol de l'afició del Betis. Cedrick es va fer un tip de fer suar Jose Martínez a la banda de l'estadi gironí on només va destacar per la seva velocitat. A Primera i disputant la Champions hi són Claudio Bravo o Antoine Griezmann, dels més destacats de la Reial Societat que va perdre a Montilivi la 09-10 arran d'un gol de penal de Calle. Com Bravo, d'altres porters destacat que han pogut veure els seguidors del Girona són dels dos dels que en més bona forma estan del moment. Es tracta de Kiko Casilla (Espanyol) i Willy Caballero (Màlaga) que van venir la temporada 10-11 amb el Cartagena i 09-10 amb l'elx respectivament. Al tarragoní el col·loquen ja a l'Arsenal mentre que l'argentí la temporada passada va arribar a quarts de final de la Champions League amb el Màlaga.

Altres joves amb projecció que s'han exhibit quan pràcticament ningú els coneixia a Montilivi són Iago Aspas (amb el Celta) actualment juga al Liverpool, Rondón (Las Palmas), ara al Rubin Kazan, Leo Ulloa, amb el Castelló i l'Almeria i actualment al Brighton o Mikel Rico, darrer fitxatge de l'Athletic Club, amb l'Osca i el Granada. Un cas curiós és el del brasiler Casemiro, que va ser titular la darrera jornada de Lliga del curs passat amb el Castella i actualment forma part del primer equip del Reial Madrid. És el mateix cas que Sergi Roberto, que ha deixat empremta de la seva classe uns quants cops amb el Barça B. Deulofeu (Everton), Muniesa (Stoke), Nolito i Rafinha (Celta) o Jonathan Soriano (Red Bull Salzburg) també van fer la guitza als gironins amb el filial blagrana. El davanter està triomfant amb els austríacs, amb qui disputa la fase prèvia de l'Europa League.

La darrera temporada, la millor de la història del Girona, va servir per veure com un dels seus jugadors, Marcos Tébar feia el salt a Primera. El madrileny ha estat titular les dues jornades de Lliga que s'han jugat amb l'Almeria. Com Tébar, altres jugadors destacats del curs passat que van passar per Montilivi han ascendit de categoria. És el cas de Vitolo (Las Palmas) fitxat pel Sevilla, Chuli (Recreativo), ara al Betis, o els espanyolistes Lanzarote (Sabadell), Abraham (Alcorcón) i Fuentes (Còrdova). L'Almeria, a banda de Tébar, és l'equip que més fitxatges de Segona A ha fet. Homes com Dubarbier (Còrdova) o l'exgironí Óscar Diaz (Lugo) també s'estrenaran a la màxima categoria enguany.