La Tercera Divisió va començar amb un plat fort, com és el derbi gironí que varen protagonitzar el Figueres i el Palamós. Un partit on s'estrenaven els dos entrenadors i on també hi havia els tres primers punts de la temporada en joc. Qui en va sortir més mal parat van ser l'equip de Xavi Punsí, que va ser superat pels de Jordi Guerrero i va veure com els figuerencs perdien la ratxa d'imbatibilitat a Vilatenim, on no patien una derrota des del 13 de novembre de 2011, contra el Mollet a Primera Catalana. Dit d'una altra manera:un any, nou mesos i dotze dies.

El Palamós també va trencar ahir a la tarda el malefici que el perseguia a Vilatenim i, mitjançant el bon joc, va vénçer una Unió que va començar guanyant. Els locals es van avançar amb un matiner gol d'Ivan Cristino. L'ex de l'Olot va recollir una pilota dins l'àrea i, amb un xut creuat, va enviar l'esfèrica ajustada al pal esquerre de Bayona. Aquesta diana dels locals no va descentrar ni afectar el degà, que va passar a dominar al mig camp amb un perillós i incisiu Pugui, que va provocar amb les seves accions l'empat i el segon gol visitant. Al minut 13, l'exdavanter del Terrassa va fer una centrada des del costat esquerre que el defensa Chicho va rematar amb el cap, l'esfèrica no va entrar perquè Ureña va refusar a córner.

Remuntada del Palamós

Quan es duia mitja hora de joc, una jugada calcada a l'anterior sí va acabar al fons de la xarxa. Una centrada de Pugui des de la banda esquerra acabava al cap de Chicho i superava Ureña. Abans, al 38 de la primera, els homes de Xavi Punsí van intentar avançar-se novament mitjançant una espectacular xilena de Pol Compte, que va sortir a l'esquerra de Bayona. A manca de quatre minuts per al descans, l'equip de Guerrero va començar a planificar la remuntada. Una centrada des de la dreta de Pugui la va interceptar el defensa local Argi amb el braç. L'àrbitre no va dubtar a assenyalar la pena màxima i el davanter gironí Javi Revert no va perdonar des dels onze metres.

A la represa, el Figueres va buscar l'empat amb un xut de Cornellà des de la frontal, desviat per la defensa palamosina i que va enga?nyar Bayona, però aquest va reaccionar a temps. Faltava un quart d'hora per acabar el partit i el Palamós va prémer l'accelerador per posar en seriosos problemes el porter local Ureña. Una falta d'Iván Díaz va estar a punt de sorprendre a tothom quan el públic i tots els jugadors s'esperaven una assistència. La pilota, però, la va salvar Ureña. El mateix Díaz va ser l'autor del gol de la sentència per part dels palamosins després de culminar amb vaselina una assistència de Revert.